У Знам´янці пройшов молодіжний фестиваль «ПрофFEST-2019»

Днями, у місті Знам’янка, на базі  міського центру дитячої та юнацької творчості відбувся молодіжний фестиваль «ПрофFEST-2019». Учасниками заходу стали учні старших класів загальноосвітніх шкіл міста, Знам’янського району та Дмитрівської об’єднаної територіальної громади.

Організатори поставили собі за мету – підвищити престижність робітничих професій, розширили уявлення школярів про світ професій, зміст праці названої професії та її суспільне значення.

Цікавими для учнів стали виставки-огляди, арт-майданчики, майстер-класи, поспілкуватися із фахівцями профорієнтаційної діяльності, майстрами виробничого навчання, отримати корисні інформаційно-роздаткові матеріали тощо.

Школярам було презентовано ряд професійно-технічних навчальних закладів, зокрема: Державний навчальний заклад «Знам’янський професійний ліцей», Державний навчальний заклад «Олександрійський професійний ліцей», «Олександрійський професійний аграрний ліцей», Державний навчальний заклад «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування» та ін.

Провідний фахівець з профорієнтації Людмила Базюк презентувала учасникам зустрічі інформаційно-консультаційні технології в профорієнтації (веб-базована платформа для он-лайн профорієнтаційного консультування) з теми «Моя професія: консультаційна мережа», метою яких є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

Фахівець зазначила: «Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно пройти профдіагностичне тестування в он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, яке спрямоване на визначення схильностей до підприємницької діяльності».

Сподіваємось, що саме цей фест допоможе його учасниками прийняти правильне рішення у виборі професії. А тим, хто вагається, чи ще не визначився, прийдуть на допомогу фахівці державної служби зайнятості.

 

Л. Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *