Причиною випадків захворювання в Кропивницькому ДНЗ №31 є ротавірусна інфекція

 
Підставами для таких висновків є результати санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування), проведеного спеціалістами  Держпродспоживслужби області в ДНЗ, та лабораторних досліджень. Встановлено, що фактором передачі збудника ротавірусної інфекції стали предмети побуту, а джерелом – контактна дитина.
Всього за період з 10.03. по 14.03.2019 року в м. Кропивницький зареєстровано 7 випадків захворювання серед вихованців ДНЗ №31. Шестеро дітей були госпіталізовані, одна дитина (контактна) знаходилася вдома.
Хворі пройшли лікування та були виписані зі стаціонару. Станом на 27 березня до навчально-виховного процесу в ДНЗ повернулося п’ятеро дітей.
За виявлені в дошкільному навчальному закладі порушення сестру медичну притягнуто до адміністративної відповідальності, трьох посадових осіб закладу - до дисциплінарної відповідальності.
Недоліки, які були зафіксовані в ДНЗ під час санітарно-епідеміологічного обстеження, частково вже усунуто. Питання залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *