11 нових автобусів возитимуть школярів Кіровоградщини

У 2019 році за кошти залишку освітньої субвенції 2018 року та за кошти місцевих бюджетів для навчальних закладів Кіровоградщини придбано 11 нових шкільних автобусів загальною вартістю близько 21 мільйона гривень. Сьогодні новий транспорт прибув на Кіровоградщину.
Автобуси будуть задіяні для підвезення учнів до опорних закладів освіти. Деякі з них буде використано на заміну технічно застарілих транспортних засобів, інші підвозитимуть дітей та педагогічних працівників на нових маршрутах. По одному автобусу отримають Долинський і Петрівський райони та Великоандрусіська ОТГ, по 2 – Знам’янський, Маловисківський, Новоукраїнський та Олександрійський райони.
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочою поїздкою в Олександрівському районі, оглянув новопридбані автобуси та особисто випробував їх у роботі. “Я переконався у тому, що ці автобуси – якісні і комфортні, – наголосив керівник ОДА. – Ми продовжуємо освітню реформу, формуємо освітні округи, а вони будуть успішні лише тоді, коли буде якісний транспорт, який швидко від місця проживання підвозитиме дітей до школи. Цього року ми плануємо купити ще понад 20 таких автобусів”.
Варто зазначити, що за показником підвезення дітей, відповідно до рейтингу Кабінету Міністрів України, Кіровоградщина займає перше місце в Україні серед інших областей. За 2015-2018 роки в області придбано 47 шкільних автобусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *