Сергій Кузьменко : В найближчі три роки плануємо відремонтувати майже 500 км доріг

 
На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області за участі Президента України Петра Порошенка.
Під час виступу керівник області акцентував увагу на стратегічних напрямках розвитку області на найближчі три роки.
Сергій Кузьменко підкреслив, що влада визначила для себе чіткі плани щодо розвитку логістики області. “Знаходячись в центрі України для нас важливо мати гарну інфраструктуру. На сьогодні відновлено і капітально відремонтовано більше 200 км як місцевих, так і державних доріг”, - зауважив голова облдержадміністрації.
За його словами, відремонтовано дорогу у напрямку міста Дніпро. “Ми відкрили 77 км сучасного автошляху від Знам’янки до кордону з Дніпропетровською областю”, - підкреслив очільник Кіровоградщини.
Також Сергій Кузьменко зауважив, що минулого року стартувало будівництво дороги в південному напрямку. “В державному бюджеті 2019 року передбачається 1 мільярд гривень на будівництво доріг. Більшу частину цих коштів буде використано в межах Кіровоградської області. І до кінця поточного року ми своє завдання по будівництву шляху до кордону з Миколаєвом виконаємо на сто відсотків”, - запевнив голова облдержадміністрації.
Серед важливих об’єктів дорожньої інфраструктури Сергій Кузьменко виокремив і уманський напрямок. “На ремонт траси Умань-Одеса цього року ми вже маємо кошторис і початок будівельних робіт. 10 км найважчої ділянки в Маловисківському районі буде відремонтовано”, - зазначив посадовець.
За словами Сергія Кузьменка, у найближчі три роки за кошти ДФ планується відремонтувати майже 500 км доріг.
Окремо керівник області акцентував увагу на потенціалі річкових шляхів.
“У нас є річка Дніпро, що протікає через Кіровоградщину. Розвиток річкових перевезень дає можливість зменшити витрати та зношування наших доріг. Саме тому, ми сприятимемо модернізації Світловодського порту, як важливого логістичного пункту в межах держави”, - підкреслив він.
В рамках логістичної стратегії в найближчі роки влада також має намір поновити роботу аеропорту в обласному центрі. “Вважаю, Президент і Уряд нас в цьому підтримають. В центрі України повинен бути сучасний аеропорт, що даватиме швидкості руху економіці і можливості подорожувати”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *