На Кіровоградщині школярам провели екологічне навчання про сортування побутових відходів

 
Маловисківське районне управління Держпродспоживслужби області провело екологічне навчання для учнів Маловисківської ЗОШ №3.
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Наталія Погрібна розповіла дітям про види побутових відходів, тривалість їх зберігання у природі, шкідливий вплив сміття на здоров’я людини, тваринний та рослинний світ. Одним із порушених питань було сортування та переробка сміття. Зокрема учні навчалися розрізняти, які побутові відходи є цінною вторинною сировиною, а які не підлягають переробці.
Існують два основних правила сортування, які розповсюджуються на всю вторинну сировину: 1) тара має бути суха та чиста; 2) всі упаковки необхідно щільно стискати.
За видами вторинну сировину поділяють на макулатуру, поліетилен, пластик (має сім основних видів, п’ять з яких підлягають переробці), метал, скло, органічні відходи (залишки їжі рослинного походження, деревина, квіти). Окрему групу складають небезпечні відходи – ртутні термометри, батарейки, люмінесцентні лампи, невикористані ліки, фарби, жири, лаки, розчинники, АБС-пластик, стосовно яких Н. Погрібна зауважила, що вони в жодному разі не мають потрапити на сміттєзвалище.
Повторна переробка матеріалів не лише економить ресурси, а й зменшує кількість токсичних відходів на сміттєзвалищах.
 
Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *