Понад 4,7 тисяч безробітних минулоріч залучено до стажування на робочих місцях

Понад 4,7 тисяч безробітних минулоріч залучено до стажування на робочих місцях

Стажування безпосередньо на робочому місці є одним із видів послуг, що надає служба зайнятості людям, які залишились без роботи, але мають досвід роботи, професійно-технічну або вищу освіту і бажають працювати. Багато людей у пошуках роботи стикаються з нестачею досвіду або втратою кваліфікації у зв’язку з перервою у трудовій діяльності.

Роботодавець при прийомі на роботу, як правило, віддає перевагу досвідченим фахівцям. Крім того, безробітні, які з різних причин мають значну перерву в роботі, мають і психологічні проблеми, тому їм важко адаптуватися до нового режиму роботи та колективу.

Роботодавці, піклуючись про ефективність виробництва, побоюються таких складнощів і нерідко відмовляють у прийомі на вакантне місце. Щоб надати можливість роботодавцям підібрати якісні та підготовлені кадри, а шукачам роботи самореалізуватися у професійній діяльності, освоїтися на новому місці роботи, набути або удосконалити практичні знання та вміння, службою проводиться така форма професійного навчання як стажування на підприємстві. Так, у 2018 році понад 4700 безробітних Кіровоградщини були залучені до стажування на робочих місцях.

Слід зазначити, що дана форма підвищення кваліфікації є прийнятною як для безробітних, так і для роботодавців. Роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння, здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись в трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.

Таким чином, стажування – це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.

До такого виду навчання минулоріч залучено більше 4,7 тис. шукачів роботи.

 

Відділ організації професійного навчання Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *