З початку року близько 50 переселенців знайшли роботу на Кіровоградщині

З початку року близько 50 переселенців знайшли роботу на Кіровоградщині

Служба зайнятості надають внутрішньо переміщеним особам  широкий спектр соціальних послуг, що сприяє якнайшвидшому поверненню їх до трудової діяльності. Вирішення питань зайнятості внутрішньо переміщених осіб є одним із найбільш дієвих способів їх соціальної адаптації.

З цією метою громадянам, які переміщуються на Кіровоградщину з тимчасово окупованої території, у центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду тощо.

Серед таких послуг:

  • підбір постійної або тимчасової роботи;
  • організація професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації;
  • надання організаційної, правової та фінансової підтримки безробітним, які виявили бажання розпочати підприємницьку діяльність;
  • профорієнтаційні, інформаційні послуги, ін.

Протягом січня-жовтня поточного року 163 внутрішньо переміщені особи були зареєстровані, як безробітні у центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості. З них 103 особи отримували допомогу по безробіттю, 48 осіб працевлаштовано, 11- проходили професійне навчання та 11 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Слід зазначити, що одним із дієвих механізмів заохочення роботодавців у напрямку працевлаштування внутрішньо переміщених осіб є надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці при працевлаштуванні цих громадян.

 

Відділ організації сприяння працевлаштуванню Кіровоградського обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *