На Кіровоградщині стартує спільний проект поліції та мобільного оператора зв’язку щодо пошуку зниклих дітей

Про це сьогодні, 30 серпня, повідомили тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Кіровоградській області Олексій Ніколаєв, начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Сергій Бочарніков і представник компанії «Київстар» Володимир Буга під час презентації проекту «Пошук дітей» на брифінгу для представників засобів масової інформації.

Олексій Миколайович наголосив, що допомога небайдужих громадян дуже важлива у пошуку зниклих дітей, а нині – завдяки долученню оператора мобільного зв’язку, буде значно пришвидшено обмін інформацією шляхом надсилання громадськості коротких текстових смс-повідомлень про такі події.

«Як ви розумієте, цей напрямок роботи для нас дуже актуальний. Із початку року до поліції області надійшло 219 повідомлень про зникнення 230 дітей. Переважну більшість із них (222 дитини) поліцейські розшукали протягом доби.
На сьогодні у розшуку лишається одна неповнолітня особа – 17-річна мешканка Знам’янського району Діана Хріненко, пошуки якої проводимо з 24 серпня і дотепер, практично у цілодобовому режимі.
Із 31 серпня абоненти «Київстар» зможуть допомагати поліції Кіровоградщини у пошуках зниклих безвісти дітей. Ми вдячні компанії за співпрацю та сподіваємося на ефективний результат», - зазначив т.в.о. заступника начальника обласного главку відомства Олексій Ніколаєв.

Представник ПрАТ «Київстар», зі свого боку, більш детально ознайомив присутніх із роботою мобільного сервісу у рамках спільного соціального проекту.

«Після отримання від поліції повідомлення про зникнення неповнолітнього, «Київстар» на основі отриманих додаткових параметрів про останні час та місце знаходження дитини, формує перелік абонентів у зоні пошуку (від 1 до 3 км) та надсилає їм протягом 15-20 хвилин текстові повідомлення. Вони містять короткий опис зниклої дитини та посилання на сторінку поліції у соціальній мережі, де розміщено фотографію дитини і додаткові відомості про неї та обставини зникнення», - розповів Володимир Буга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліції у розшуку дітей планує допомагати один з вітчизняних операторів мобільного зв’язку, а спільний проект вже стартував у Київській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській та Львівській областях.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *