У міській раді Кропивницького створені всі умови для оприлюднення депутатами звітів за результатами своєї діяльності

Депутати міської ради Кропивницького мають усі можливості, щоб оприлюднити звіти за результатами своєї діяльності на офіційному сайті міськради. Це відзначила начальник управління апарату міської ради Людмила Масло під час прес-конференції 14 серпня.

- На офіційному сайті міської ради Кропивницького створений спеціальний розділ, присвячений депутатській діяльності, - звернула увагу Людмила Масло. – Для всіх 42 депутатів відкриті іменні профайли, де вони мають можливість оприлюднювати необхідну інформацію, у тому числі звіти. Ми розміщуємо їх повідомлення у тому вигляді, в якому вони надходять до нас. Це можуть бути текстові звіти, а можуть бути і відеосюжети.

В рамках прес-конференції регіональний координатор ініціативи «Активна громада» ВГО «Інститут Республіка» Анатолій Стоян поінформував журналістів про результати дослідження щодо звітування депутатів через офіційний веб-ресурс міської ради. За його інформацією на сайті міськради Кропивницького у 2018 році  оприлюднили підсумки своєї діяльності  27 депутатів, тобто 64,3% від загальної кількості.

- Із 42 депутатів міськради міста Кропивницького – 27 осіб прозвітували про свою діяльність перед виборцями за 2017 рік, - акцентував увагу Анатолій Стоян. - Минулого ж року депутати Кропивницького були одні з найкращих в Україні щодо звітування з показником 92,85%, або 39 з 42 депутатів. Серед міських рад із такою кількістю депутатів найкращий показник має Краматорськ – 100%. У Рівного – 88%, у Житомира – 78,5%. Найменше прозвітувало депутатів у Чернівцях – 4,2%.

За аналізом депутатських звітів, найбільше кропивницькі депутати приділяли увагу  вирішенню  проблем ремонту та встановлення зовнішнього освітлення (41 згадка), надання спонсорської та матеріальної допомоги (20), внутрішніх ремонтів в житлових будинках (18), встановлення дитячих майданчиків (14), поточних та капітальних ремонтів доріг на прибудинкових територіях (14 згадок).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *