Кіровоградщина – серед областей-лідерів за показниками виконання урядової програми “Доступні ліки”

 

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко взяли участь у он-лайн нараді з питань виконання в державі програми реімбурсації “Доступні ліки”, яку провів заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.
Під час наради було поінформовано про нововведення, що стосуються реалізації зазначеної урядової програми, та коротко підсумовано результати її виконання у першому півріччі цього року в розрізі регіонів.
Варто зазначити, що Уряд розпочав реалізацію програми “Доступні ліки” ще в квітні 2017 року, що дало можливість пацієнтам і з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою (за спеціальними рецептами). За час дії програми реімбурсації реєстр препаратів програми кілька разів оновлювався. Під час он-лайн наради було повідомлено про чергове доповнення переліку – 3 серпня до реєстру доступних ліків додано ще 22 препарати. Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, 59 з яких пацієнти зможуть отримувати безоплатно.
За підсумками виконання урядової програми “Доступні ліки” в першому півріччі 2018 року складено загальний рейтинг регіонів (враховано кількість аптек, що беруть участь у програмі, кількість осіб, які отримали ліки, обсяг використаних коштів, відсоток відшкодованих рецептів, середню вартість рецепта). Кіровоградщина у цьому рейтингу посідає четверте місце. За показником використання коштів, передбачених державою на компенсацію вартості лікарських коштів, Кіровоградська область також серед лідерів – на другій позиції (за 7 місяців цього року освоєно 99,2% коштів).
За дорученням голови облдержадміністрації, з метою моніторингу виконання на Кіровоградщині урядової програми реімбурсації “Доступні ліки”, оператори обласного контактного центру проводять тематичне телефонне опитування аптечних закладів та вибіркове опитування жителів області. Про результати зазначеної телефонної перевірки буде поінформовано під час апаратної наради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *