В облдержадміністрації обговорили забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося чергове засідання робочої групи з перевірки надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури та адміністративних будівель.

Представники окремих територіальних органів міністерств і відомств України в області, а також керівники галузевих структурних підрозділів ОДА детально проаналізували рівень безпеки експлуатації об’єктів соцінфраструктури та адміністративних будівель Світловодського району та Великоандрусівської сільської ОТГ.
Про результати інспекції присутніх поінформував начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС в області Роман Шаповалов. За його словами, було перевірено стан безпеки електромереж, наявність пристроїв блискавкозахисту, вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, стан систем пожежної автоматики та наявність первинних засобів пожежегасіння. Порушення правил пожежної безпеки були знайдені у ряді установ, їх керівникам вказано на необхідність усунення виявлених недоліків.
Сергій Коваленко наголосив на необхідності безумовного виконання завдань, поставлених державною службою із надзвичайних ситуацій, іншими контролюючими службами, аби створити безпечні умови для перебування людей у закладах соціальної сфери і адміністративних будівлях.
– Місцева влада має необхідний ресурс, який слід використовувати належним чином. Зрозуміло, що за короткий час неможливо виправити проблеми, що накопичувалися роками. Втім, ситуацію можна змінити, якщо є чітке розуміння, що треба робити, і які заходи мають бути реалізовані першочергово, аби уберегти людей від негативних наслідків, – відзначив перший заступник голови ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *