Сільські лікарські амбулаторії та дитячі будинки сімейного типу – пріоритетні проекти, що реалізовуватимуть в області цього року

 

Заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова взяла участь у відео-нараді, яка відбулася під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе.
На нараді з представниками облдержадміністрацій у режимі on-line було обговорено кілька важливих напрямів впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку.
Під час розгляду першого питання поінформували про ситуацію в регіонах щодо виділення земельних ділянок і оформлення документів на право власності для нового будівництва малих групових будинків та мережі дитячих будинків сімейного типу. Особливу увагу керівників облдержадміністрацій звернули на дотримання термінів виконання основних етапів організаційних і будівельних робіт.
Варто зазначити, що цього року на будівельно-ремонтні роботи або придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання, а також забезпечення житлом дітей-сиріт Кіровоградській області передбачені кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 22 769,00 тис. грн. До кінця 2018 року на Кіровоградщині заплановано створити три дитячі будинки сімейного типу в Олександрівському, Новгородківському та Кіровоградському районах шляхом придбання житла за рахунок зазначеної субвенції та побудувати будинок для дитячого будинку сімейного типу на території Новопразької селищної об’єднаної територіальної громади.
Друге питання порядку денного стосувалося розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Зокрема, мова йшла про виконання календарного плану будівництва нових сільських лікарських амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та оснащення їх необхідним обладнанням, придбання санітарного транспорту.
Для нового будівництва 18 лікарських амбулаторій Кіровоградській області виділено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 97 518,6 тис.грн., також передбачено десятивідсоткове співфінансування територій. На придбання санітарного автотранспорту заплановано витратити 39 318 тис.грн. Департаментом охорони здоров’я ОДА визначено перелік лікарських амбулаторій, що планується побудувати. Зазначений Перелік проектів будівництва комунальних закладів охорони здоров’я Кіровоградської області вже затверджено Мінрегіоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *