За 4 місяці на Кіровоградщині працюватимуть 3 нові амбулаторії

 

Як повідомлялося, 26 липня наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було затверджено перелік проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Відповідно до переліку, на Кіровоградщині буде збудовано 18 нових лікарських амбулаторій у сільських населених пунктах.
Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко разом із начальником управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергієм Проненком зустрілися із підрядниками, що будують першу “партію” амбулаторій, а саме – об’єкти у Протопопівці, Панчевому та Великій Висці.
Учасники зустрічі проаналізували усі етапи будівництва, від земляних робіт та фундаменту, до встановлення меблів і благоустрою території, та визначилися із строками будівництва – за загальною думкою, вже за 4 місяці перші амбулаторії зможуть працювати.
За словами Сергія Проненка, необхідну проектно-конструкторську документацію вже підготовлено, проведено відповідну експертизу, будівельники отримали авансові платежі.
Сергій Коваленко зазначив, що усі об’єкти будуватимуться за типовими проектами, 16 з них – із службовим житлом, 2 амбулаторії, відповідно до запитів місцевої влади – без житлових приміщень.
- 18 амбулаторій буде збудовано за одним сценарієм, одним алгоритмом. Ми чітко наголошуємо – в області повинен бути реалізований типовий проект, затверджений Мінрегіонбудом, - підкреслив Сергій Коваленко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *