Розлита на майданчику для сміття у Кропивницькому рідина з різким запахом виявилася дезинфікуючим розчином

Подія, пов’язана із виявленням на майданчику для сміття біля житлового будинку по вулиці Попова, 4 невідомої речовини з різким запахом, від часу її виникнення до здійснення регламентних планово – попереджувальних робіт повністю перебувала на контролі у виконавчому органі міської ради - управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та територіальному підрозділі ДСНС Кропивницькому міськрайонному відділі УДСНС України у Кіровоградській області.

На цьому наголосив заступник начальника управління Олексій Гненний під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 07 серпня.

За інформацією посадовця, 28 липня 2018 року о 12 год. 36 хв. до Кропивницького міськрайонного відділу УДСНС України у Кіровоградській області надійшло повідомлення про необхідну допомогу зі знешкодження невідомої речовини з різким запахом.

- Особовий склад пожежно – рятувальних підрозділів виявив таку речовину та засипав її піском, а позаштатна група радіаційно – хімічної розвідки встановила відсутність в повітрі будь - яких отруйних та небезпечних хімічних речовин, - відзначив Олексій Гненний. - За результатом огляду місця події, з урахуванням висновків групи радіаційно – хімічної розвідки та початком сильної зливи, було прийнято рішення встановити моніторинг за станом майданчика та повітряного середовища. В межах превентивних заходів було вилучено просохлий шар ґрунту, який абсорбував невідому речовину з різким запахом.

За висновками Кіровоградського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, розлита на майданчику рідина є дезінфекційним розчином типу креоліну і не є отруйною для людини.

Відповідно до рекомендацій Кропивницького міського управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та розробленого на основі них плану дій, спеціалізована автодорожна служба цивільного захисту міста (КП «Універсал – 2005») здійснила рекультивацію ґрунту на місці події на глибину та ширину проникнення речовини та засипала місця видалення ґрунту.

Крім того, Олексій Гненний повідомив, що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення видало припис житлово – експлуатаційній організації №4 щодо необхідності облаштування контейнерного майданчика для накопичення сміття у повній відповідності з правилами благоустрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *