Перелік препаратів у рамках програми «Доступні ліки» розширився


Міністерство охорони здоров’я України розширило перелік препаратів, що входять до програми «Доступні ліки». 23 липня 2018 року було затверджено попередній реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже у серпні (Наказ МОЗ України від 23.07.18 № 1367).

До оновленого переліку ввійшов 261 препарат від 46 виробників: 18 - українських, 28 - іноземних.

Реєстр ліків, що відшкодовуються державою за урядовою програмою «Доступні ліки», переглядається двічі на рік - у січні та липні. Це робиться задля того, щоб ціни на лікарські засоби були актуальними.

Важливо: ціни на препарати, що беруть участь у програмі «Доступні ліки» затверджуються наказом МОЗ України та стають обов’язковими для всіх без винятку аптечних закладів.

Правила програми «Доступні ліки» спонукають виробників знижувати ціни на ліки. У новому реєстрі ціни на окремі препарати стали нижчими на 40% та більше. В середньому ціни на препарати знизилися на 6,5%.

З Реєстром лікарських засобів відповідно до Наказу МОЗ України від 23.07.2018 № 1367 «Про затвердження Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 23 липня 2018 року» можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *