До уваги мисливців: 4 серпня 2018 року – відкриття сезону полювання 2018/19 рр.

Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує про те, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та наказів користувачів мисливських угідь, 4 серпня 2018 року о 18-й годині полюванням на пернату дичину розпочинається сезон полювання 2018/19 років. Полювання проводитиметься на такі види тварин по зазначених у таблиці періодах і днях:

  Період проведення полювання Дні проведення полювання
Перната дичина (качки, лиски, кулики, голуби, гуси, перепілка)  04.08.2018 (з 18 години) – 09.12.2018 середа, субота, неділя
Фазан  13.10.2018 – 09.12.2018 середа, субота, неділя
Заєць-русак  18.11.2018 – 20.01.2019 неділя
Кабан, козуля, олені  03.11.2018-30.12. 2018 субота, неділя

 

Додатково повідомляємо, що на частині територій мисливських угідь в Світловодському адміністративному районі, які перебували в користуванні ГО «Товариство мисливців і рибалок «Сапсан», полювання в мисливському сезоні 2018/19 років проводитись не буде. На території зазначених мисливських угідь, як і на території інших користувачів, цілодобово здійснюватимуться рейди з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством.

 

Відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 9 липня 2018 року № 248, встановлені Норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2018/2019 років:

Вид мисливських тварин Норма, голів Вид мисливських тварин Норма, голів
Норець великий 2 Куріпка сіра 3
Качки* 5 Фазан 3
Лиска 6 Перепел 15
Кулики** 10 Кріль дикий 1
Голуби*** 10 Заєць - русак 1
Гуси**** 3    

Качки* - крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої.

Кулики** - крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, дерихвоста, поручайника, крем`яшника, чорниша, перевізника, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого.

Голуби*** - крім голуба-синяка.

Гуси**** - крім гуски малої (білолобої малої).

 

Згідно зі ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство» здійснювати полювання можна за наявності переліку документів. До нього включено посвідчення мисливця; щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин; дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання та паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання. У випадку  відсутності хоча б одного із зазначених документів накладається штраф: на громадян у розмірі від 102 до 1020 грн., на посадових осіб - від 510 до 1530 грн.

 

Попереджаємо усіх мисливців про неухильне дотримання правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю на полюванні. Нагадуємо, що під час проведення полювань суворо заборонено:

1)    направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо зброя не заряджена;

2)    передавати зброю іншим особам, попередньо не розрядивши;

3)    виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з несправною і незареєстрованою зброєю.

- При заряджанні і розряджанні зброї її ствол повинен бути направлений вгору або в землю.

- Під час долання перешкод (канав, струмків, огороджень тощо) зброю потрібно розрядити.

- Полювання проводиться лише в умовах повної видимості. o Забороняється стріляти на шум, шарудіння, по невиразно видимій цілі.

- Рушницю з внутрішніми курками заборонено тримати з відкритим запобіжником.

- Стрільбу мисливець має вести із особливою обережністю і попередньо переконавшись у тому, що в напрямку пострілу немає людей чи домашніх тварин.

- Під час стрільби при осічці мисливець не повинен відкривати рушницю раніше, ніж через сім-вісім секунд. o У випадку падіння зброї потрібно негайно розрядити її і переконатися, що в канали стволів не потрапили сторонні предмети.

- Після пострілу треба перевірити, чи не залишилися в каналах стволів частинки розірваних гільз та інших предметів.

- При наближенні до населеного пункту, місця відпочинку, збору мисливців тощо на відстані до 200 метрів мисливець зобов’язаний розрядити рушницю.

- Під час відпочинку зброю необхідно в незарядженому стані підвішувати або класти на надійну опору.

- При переміщеннях на всіх видах транспорту зброя повинна бути в розібраному вигляді в чохлі.

- Забороняється стрільба з автомототранспортного засобу незалежно від того, знаходиться він в русі чи ні.

 

Найголовніше на полюванні - це безпека життя людини. Тому бажаємо усім мисливцям вдалого та безпечного полювання!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *