На Кіровоградщині розпочато будівництво 18 нових сільських амбулаторій

“2018– це рік реалізації президентської ініціативи щодо розвитку сільської медицини” - про це повідомив під час публічного звіту голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, зазначивши, що ці кошти, за рахунок яких, зокрема, проводились ремонти в медичних закладах, придбавалось новітнє обладнання, спеціалізований автотранспорт, залучено обласною державною адміністрацією як інвестиції в розвиток галузі охорони здоров’я Кіровоградщини.
По деяких проектах роботи вже завершено (це стосується, зокрема, дитячої обласної лікарні). Щодо обласної станції переливання крові, то основний обсяг робіт тут уже виконано. Голова обласної державної адміністрації подякував народним депутатам, які долучилися до реалізації цього проекту та підтримують виділення додаткових коштів на його завершення.
Подякував Сергій Кузьменко і керівникам районів та міст, які знайшли кошти в місцевих бюджетах для проведення ремонтів у закладах охорони здоров’я та їх реконструкції, підтягуючи районний та міський рівень організації надання медичних послуг населенню до тих стандартів, які завдяки капітальним ремонтам та фундаментальним змінам відбулися в медичних закладах обласного рівня.
Голова облдержадміністрації також нагадав, що 2018 рік – це рік реалізації президентської ініціативи щодо розвитку сільської медицини. Кіровоградщина отримала у рамках цієї програми більше 100 мільйонів гривень. Вже фактично розпочато будівництво 18 нових сільських амбулаторій, які будуть укомплектовані новітнім медичним устаткуванням та автотранспортом.
Сергій Кузьменко нагадав, що торік Кіровоградщина отримала близько десяти автомобілів швидкої медичної допомоги – із сучасним, технічним оснащенням, які спрямовані не лише до обласних, а й районних закладів охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *