На Кіровоградщині поліцейські виявили більше 100 порушень, допущених водіями пасажирського транспорту

На території області триває операція «Перевізник». У рамках відпрацювання 26 липня близько 12.30 у селищі Побузьке Голованівського району групою реагування патрульної поліції було зупинено маршрутне таксі, що виконувало рейс із Первомайська до Києва, водій якого перебув у стані алкогольного сп’яніння.

Під час перевірки документів, поліцейські помітили дивну поведінку водія та запропонували йому пройти тест за допомогою приладу “Драгер”. У результаті виявилося, що вміст алкоголю у крові чоловіка становить 0,26 проміле, що перевищує допустиму норму.

Порушника було відсторонено від керування та стосовно нього складено протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Загалом із початку проведення профілактичних заходів на території Кіровоградщини поліцейські оглянули майже 480 транспортних засобів, що використовуються для надання послуг із перевезення пасажирів.
Під час перевірок особливу увагу працівники поліції звертають на технічний стан транспортних засобів, наявність та справність аварійних виходів, розташування місць для сидіння, зберігання транспортних засобів за місцем їх стоянки, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів.
За результатами вжитих заходів поліцейські склали 109 адміністративних матеріалів за виявленими порушеннями, які допустили водії.
Зокрема, 28 – за ст. 121-2 КУпАП (порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів), 46 – за ст. 133-1 КУпАП (порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом), 23 – за ч. 2-3 ст. 121 КУпАП (порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів та ін.), 6 – за ст. 126 КУпАП – (керування без відповідних документів) та 1 – за ч. 4. ст. 122 КУпАП (створення аварійної обстановки).
Відпрацювання на території області триває.

За матеріалами управління превентивної діяльності та Голованівського відділу поліції Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *