Сергій Кузьменко: Моя позиція залишиться незмінною – ми нікому не дозволимо використовувати мешканців області як заручників для вирішення певних економічних питань

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації після завершення селекторної наради, яку провів сьогодні Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. На нараді йшлося про стан підготовки регіонів до нового опалювального сезону 2018-2019 років та про забезпечення водопостачальних підприємств необхідними реагентами.

Для участі в селекторній нараді до Кропивницького прибули представники органів місцевого самоврядування та підприємств ЖКГ міст обласного значення, міст Долинської, Помічної та ін.
За підсумками обговорення винесених на нараду питань Сергій Кузьменко прокоментував ситуацію в Кіровоградській області та визначив ряд завдань, які слід вирішити, аби уникнути проблем в новому опалювальному сезону.
Що стосується проблеми з хлором для підприємства “Дніпро-Кіровоград”, яка виникла вже зараз, то Сергій Кузьменко подякував своєму першому заступнику Сергію Коваленку, директору департаменту ЖКГ Ользі Довжук та генеральному директору підприємства за гарну роботу, адже, незважаючи на складну ситуацію, обмеження водопостачання в області не було. Проблему, хоч і “з коліс” (Кіровоградщина отримала дві тонни рідкого хлору з Румунії), однак вирішено.
Разом з тим, аби надати не опинятись в подібній ситуації, необхідно комплексно відпрацювати питання, виробити відповідну схему для того, щоб підприємство, яке забезпечує питною водою половину мешканців області, могло стабільно працювати, мати стратегічні запаси реагентів та інших матеріалів, необхідних для його нормального функціонування.
Сергій Кузьменко запропонував допомогу обласної державної адміністрації та керівництва ОКВП “Дніпро-Кіровоград” у вирішенні “хлорного питання” керівникам КГЗКОРу (це підприємство забезпечує питною водою місто Долинську) та залізничного відомства (забезпечує водою місто Помічну).
Щодо стану підготовки до наступного опалювального сезону, зокрема необхідності погашення теплопостачальними підприємствами боргів за використаний природний газ, які, у значній мірі, зумовлені заборгованістю споживачів за опалення, то Сергій Кузьменко доручив відпрацювати дане питання з керівниками державних навчальних закладів, зокрема Льотної академії, ЦНТУ, що мають борги за опалення. Державні освітні заклади, на його переконання, мають формувати свій помісячний план роботи таким чином, щоб коштів вистачало і на розрахунки за теплопостачання.
До присутнього на селекторній нараді міського голови Кропивницького Андрія Райковича голова облдержадміністрації звернувся з проханням знайти вирішення питання щодо ДП “Кіровоградтепло”. Ситуація навколо цього підприємства дуже непроста, прийняття рішень щодо нього лежить в політичній площині, безпосередній вплив на підприємство має НАК “Нафтогаз” (на цьому Сергій Кузьменко акцентував особливу увагу). Разом з тим не може бути так, щоб дане підприємство тримало в заручниках і місто, і містян, вимагаючи певних речей.
– Тому питання має вирішуватись принципово, – зазначив голова облдержадміністрації. – Або міська влада бере на себе відповідальність, налагоджує прямі відносини з НАК “Нафтогаз” (як це було зроблено по КП “Теплоенергетик”), або, якщо “Нафтогаз” перебирає на себе відповідальність за управління цим підприємством, ми маємо говорити про це на політичному рівні. Що ситуація складається саме таким чином.
Моя позиція, зазначив Сергій Кузьменко, буде й надалі залишатися незмінною: ми нікому не дозволимо займатися політиканством в області, використовуючи людей як заручників для вирішення певних економічних питань.
Для прийняття рішення щодо подальшої долі підприємства “Кіровоградтепло” відведено два тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *