Ще 5 нових випадків кору зареєстровано на Кіровоградщині

За останній тиждень зареєстровано 5 нових лабораторно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині, з них 3 випадки у дорослих та 2 у дітей.

На кір захворіли:

2 дорослих та 1 дитина з Долинського району;
1 дорослий та 1 дитина з Олександрівського району.

Із 5 захворілих – троє госпіталізовані в інфекційні відділення закладів охорони здоров’я за місцем проживання з середнім ступенем важкості захворювання; двоє перебуває на амбулаторному лікуванні під наглядом лікаря інфекціоніста.

На разі триває епідрозслідування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищах кору як в сімейних так і за місцем навчання та роботи.

Всього з початку року на Кіровоградщині зареєстровано 258 вірусологічно підтверджених випадки кору, серед них 99 випадків у дітей та 3 випадки у вагітних жінок.

Хочу нагадати, що єдиним надійним захистом від кору є своєчасна імунізація проти кору.

На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності 27 570 доз вакцини КПК.

Наказом МОЗ України від 26.06.2018 року №1216 введено обов’язкове профілактичне щеплення проти кору за епідемічними показниками дорослих, які знаходяться в групі підвищеного ризику: медичні працівники, освітяни, студенти, працівники силових структур.

Заступник директора Оперчук Н. І.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *