Дорогу на Тютюшкіна будуватимуть

20 липня  у зв’язку з подіями, які відбулись напередодні під час проведення чергової зустрічі на вулиці Семена Тютюшкіна, заступник міського голови Олександр Мосін терміново зібрав брифінг. Крім журналістів також були запрошені профільний заступник міського голови Олександр Грабенко, керівник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко, начальник юридичного управління Марина Смаглюк, депутат даного округу Віталій Пінчук, проектант та мешканці вулиці.

Причин зібрати терміновий брифінг у заступника міського голови кілька. Перша — Олександр Мосін особисто у присутності кожного господаря двору переміряв відстані запроектованих робіт на майбутній дорозі, і вони всі відповідають проекту і регламентним нормам. Люди погодились, що ані проектанти, ані міська влада їх не обдурили, і дорога будуватиметься згідно з нормами. Але друга причина викликала особливий резонанс: одна із “незгодних” з будівництвом дороги пані, яка розмістила в приватному будинку перукарню, вдарила по обличчю заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства Юлію Яндович, коли та фотографувала напевно офіційно не узаконений заклад побутового обслуговування. Як результат — посадовиця на лікарняному, поліція розпочала слідство.

Під час брифінгу Олександр Мосін вкотре аргументовано пояснив журналістам позицію міської влади: дорога будуватиметься згідно з проектом, коли прокладений водопровід міськводоканал збудує за новими стандартами, якщо комусь вкрай необхідна буде допомога з перенесенням каналізаційних люків, підрядники допоможуть.

- Люди почули наші пояснення і переконались в правильності наших дій. Тому вони підтримали будівництво дороги, - зазначив посадовець.

Натомість на вищезазначеній вулиці було виявлено чимало порушень з боку окремих її мешканців: облаштування вигрібних ям на комунальній землі, парканів, клумб. Саме такі порушники і почали підбурювати людей проти будівництва дороги, а масла у вогонь підлили місцеві політикани.

- Після кількох зустрічей з мешканцями вулиці Тютюшкіна ми зрозуміли, що людей просто ввели в оману, використали заради своїх майбутніх політичних цілей, - зазначив Олександр Мосін. - Але провівши вимірювання біля кожного будинку, поспілкувавшись з усіма, хто мав питання та сумніви, ми фахово довели, що їх просто обманули.

Також під час брифінгу Олександр Мосін повідомив про встановлення факту маніпуляції голосами мешканців вулиці Тютюшкіна. З’ясувалось, що підписуючи заяву на ім’я міського голови проти будівництва дороги, люди думали, що підписуються “за”. Слова посадовця підтвердили присутні представники вулиці. Жінки стверджували, що збирачі підписів їх дезінформували, сказавши, що збирають голоси за благоустрій вулиці.

- Ми — за дорогу! Багато років живемо на цій вулиці і мріяли ходити в аптеку, до Короленка, в магазин не по камінню, пилу і бруду, а нормальними тротуарами, - зазначила Людмила Кацун. - Ми не знаємо тих горе-активістів, які прийшли агітувати нас проти дороги. Ми просимо не переносити будівництво на іншу вулицю, а будувати нашу. Ну хто не захоче хорошої дороги, щоб було світло, тротуар?! Ми обурені, що нас дурили, і за нас вирішують якісь шахраї.

На запитання журналістів, чому сторонні люди організовують провокації проти будівництва на комунальній території, юридичне обгрунтування надала начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк. За її словами, тільки міська влада через рішення депутатського корпусу має право здійснювати будівництво доріг, що і було зроблено.

- Міська дорога — це повністю повноваження міської ради, - наголосила Марина Смаглюк. - Мешканці приватного сектору мають право розпоряджатися лише власністю свого домоволодіння.

Отже, не зважаючи на провокації, підбурених купкою недоброзичливців, окремих мешканців вулиці, більшість громади підтримала будівництво дороги, і на даний момент роботи уже відновлені.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *