Держпродспоживслужба забезпечує здійснення заходів контролю у сфері захисту споживачів на рівні області

 Про забезпечення реалізації механізмів захисту прав споживачів у першому півріччі поточного року на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації С.В. Лобанової проінформувала начальник управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області В.О.Сухопарова. Заходи контролю за дотриманням законодавства в зазначеній сфері здійснювалися в містах і районах області.

За результатами планових перевірок суб’єктів господарювання найбільшу кількість порушень зафіксовано в м.Олександрії (15 порушень під час трьох перевірок), м.Кропивницькому (три - в ході однієї перевірки), Олександрівському районі (11 - під час чотирьох перевірок) та м.Знам’янці (19 - під час 10 перевірок). Сфери діяльності суб’єктів господарювання – засоби стільникового зв’язку (ТОВ «Мобіжук», ФОП Красавін А.С.), будматеріали (ФОП Будженко О.М.), продукція сантехнічна (ФОП Щерба М.Ю.) та косметична (ТОВ «Дніпродзержинська фармацевтична компанія»), побутова техніка (ФОП Кондратьєв О.В.).

У дев’ятьох господарюючих суб’єктів виявлено порушення під час проведення 32 позапланових заходів контролю. Ці заходи стосувалися реалізації неякісної непродовольчої продукції в м.Кропивницькому. Порушення зафіксовано у сімох суб’єктів господарювання за результатами 21 перевірки, послуг теплопостачання у м.Світловодську - порушення у 1 суб’єкта господарювання за результатами 5 перевірок, послуги автостоянки в м.Олександрії - порушення у 1 суб’єкта господарювання за результатами 2 перевірок.

Протягом І півріччя поточного року управління захисту споживачів розглянуло 130 письмових звернень громадян, майже половина з яких (57) надійшла від мешканців м.Кропивницький.

Фахівці у сфері ринкового та метрологічного нагляду Держпродспоживслужби області здійснили 39 планових перевірок характеристик продукції, 20 з яких відбулися в м.Кропивницький, 13 – в м.Олександрія, 3 – в смт Новгородка. За їх результатами найбільшу кількість порушень встановлено у суб’єктів господарювання смт Новгородка – 7, м.Олександрія – 6, м.Кропивницький – 3. Штрафні санкції за недопуск до перевірки застосовувалися двічі в м.Олександрія та один раз в смт Новгородка.

З метою підвищення інформаційної обізнаності у сфері захисту прав споживачів управління захисту споживачів планує провести навчальні семінари для суб’єктів господарювання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *