Лісовій охороні Чорноліського лісгоспу розповіли, як вберегтися від укусів кліщів

Для того щоб знизити вірогідність укусу кліщів та зараження небезпечними захворюваннями й захистити здоров’я працівників державної лісової охорони, Чорноліський лісгосп організував для своїх співробітників зустріч із лікарем-епідеміологом.

Під час розмови спеціаліст Знам’янського районного лабораторного відділення Ніна Бачківська розповіла працівникам лісгоспу про симптоми небезпечної хвороби лайм-бореліоз, про те, які заходи необхідно вжити при укусі іксодовим кліщем, як зняти кліща з тіла людини і т. ін. Фахівець дала рекомендації для тих, хто постійно працює в лісі, як захиститися від враження кліщем, у якому одязі треба бути на робочому місці, аби запобігти укусів. Крім того лісова охорона отримала інформацію стосовно таких інфекційних хвороб, як туляремія, сибірка, лептоспіроз та проказа.

Професія лісівника перебуває в групі ризику на захворювання лайм-бориліозом. Останнім часом спостерігається значне збільшення в лісових масивах, луках, полях осередків іксодового кліща. Щоб запобігати ураженню небезпечними комахами, лісогосподарські підприємства повинні проводити роз’яснювальну роботу серед працівників лісового господарства та доносити інформацію, як вберегтися від укусів кліщів.

Олена Кирпа, інженер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *