В Олександрії розпочав діяльність клуб «Успішна молодь»

В Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості для безробітних діє клуб «Успішна молодь».

Клуб успішної молоді – це короткостроковий цикл занять, орієнтований на сприяння самореалізації молоді, активізацію дій молодих людей у розвитку професійної кар’єри, формування активної життєвої позиції, готовності до пошуку роботи та ефективної трудової діяльності, сприяння особистісному зростанню, розвитку психологічних якостей успішної людини на основі потенційних можливостей особистості, її професійному самовизначенню, та попередження молодіжного безробіття.

Учасниками Клубу можуть стати молоді люди, які шукають роботу та перебувають на обліку у центрі зайнятості, учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та студенти навчальних закладів різних типів. До проведення окремих занять запрошуються психологи, представники роботодавців, викладачі вищих навчальних закладів, юристи, успішні молоді люди тощо.

Так, протягом червня було проведено перший цикл занять клубу «Успішна молодь». На вступному занятті фахівець центру зайнятості Олена Клочко ознайомила учасників з метою та завданнями діяльності клубу, присутні визначили очікування учасників  від роботи клубу та обрали тематику подальших занять. Цікавими для обговорення виявилися теми, що стосуються підвищення ефективності спілкування, презентації молодого спеціаліста роботодавцеві, законодавчі аспекти трудової діяльності.

Щоб активізувати зусилля слухачів щодо самостійного пошуку роботи, заняття в клубі відбуваються у формі жвавого полілогу, цікаво та з користю. Інтерактивні форми навчання, що застосовуються на заняттях, сприяють  молоді у набутті конкретних  навичок вирішення проблем свого працевлаштування, навчають методам самопрезентації та навичкам спілкування з роботодавцями, допомагають підвищити впевненість у собі, знайти своє місце та адаптуватися на сучасному ринку  праці. Адже важливою складовою успіху молоді в пошуку роботи є ініціативність, активна позиція та наявність необхідних знань і навичок.

 

О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу  активної   підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *