Держпродспоживслужба області спростовує інформацію про масову захворюваність великої рогатої худоби у Вільшанському районі

Останнім часом в засобах масової інформаціїї спостерігається ажіотаж з приводу захворювання та загибелі великої рогатої худоби від невідомого захворювання, яке супроводжується розладами діяльності шлунково-кишкового тракту. Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вважає за необхідне надати роз’яснення з даного приводу. Інформація про масову захворюваність корів (близько 30 голів) в селах Коритно-Забузьке, Чистопілля, Добрянка, Владиславка Вільшанського району з симптомами діареї (кривавий пронос) та навіть загибеллю надійшла до управління 05.07.2018р. від кореспондента одного з інтернет-видань.
З метою перевірки оприлюдненої в мас-медіа інформації фахівці Держпродспоживслужби області провели аналіз даних та одержали висновки. За повідомленням начальника Вільшанського районного відділу ГУ Держпродспоживслужби області Корінь О.М. стало відомо, що в с. Владиславка 04.07.2018р. захворіло 5 голів, в с. Коритно-Забузьке 28.06.2018р. захворіло 6 голів. Ознаки захворювання - пронос. Температура тіла тварин знаходиться в межах фізіологічної норми. Фахівцями місцевих установ ветеринарної медицини, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби, надано необхідну лікувальну допомогу. Станом на 09.07.2018р. стан тварин задовільний. Випадків захворювання та загибелі не зареєстровано. Іншої інформації стосовно захворювань великої рогатої худоби як з Вільшанського, так і з інших районів області не надходило.
Розлад травлення міг статися внаслідок різноманітних біологічних, фізичних, хімічних показників, хоча не виключено потрапляння на пасовища хімікатів з полів після рясних дощів. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає власників тварин у разі виявлення відхилень у життєдіяльності худоби терміново звертатися до фахівців ветеринарної медицини за діагностично-лікувальною допомогою та виважено ставитися до вибору місць для випасу худоби.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *