Сергій Кузьменко проінспектував хід ремонтних робіт на автодорозі “Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв”

 
На двох ділянках національної автомобільної дороги Н-14 “Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв” тривають ремонтні роботи. Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побував на зазначеній дорозі у Компаніївському районі та ознайомився із ходом ремонту.
Національна автомобільна дорога “Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв” має протяжність у межах Кіровоградської області 128,2 кілометра. Минулого року була розроблена проектно-кошторисна документація на ремонт двох відрізків цієї дороги і визначено підрядників: від 70 до 84 кілометра (генпідрядник ДС «ПРОМ ГРУП») та від 84 до 103 кілометра (генпідрядник ТОВ «Ростдорстрой»). Загалом оновлений відрізок дороги сполучатиме місто Кропивницький з Бобринецьким районом. На фінансування зазначених ремонтних робіт у 2018 році з державного бюджету передбачено 166,3 млн. грн.
Сергій Кузьменко підкреслив, що це стратегічна дорога для області, оскільки сполучає міста і села Кіровоградщини із портовим Миколаєвом. “Служба автомобільних доріг провела тендери і залучила до робіт досвідчені підрядні організації із сучасною технікою, яка зараз працює”, – наголосив голова облдержадміністрації.
На відрізку від 70 до 84 кілометра дороги вже виконано роботи на загальну суму понад 5,6 млн.грн. Зокрема, на 5 кілометрах траси проведено фрезерування старого дорожнього покриття, регенерацію основи та укладання нижнього і середнього вирівнювального шарів асфальтобетону. Ремонтні роботи на відрізку від 84 до 103 кілометра дороги також тривають – підрядники укладають вирівнювальний шар. Загалом на двох відрізках працює кілька бригад робітників, більше сотні автомобілів і спеціалізованої техніки.
Терміни виконання ремонтних робіт залежать від надходження коштів. Сергій Кузьменко зауважив, що передбаченої цього року суми не вистачає, щоб повністю оновити дорожнє покриття на цих відрізках, тому область потребує додаткового фінансування. Планується, що повністю роботи на зазначених ділянках (із нанесенням розмітки та встановленням дорожніх знаків) буде завершено вже наступного року.
Усього у 2018 році планується здійснити в області поточний середній ремонт на дорогах державного значення загальною протяжністю 44,6 км.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *