Сергій Коваленко взяв участь у відкритті Всеукраїнського форуму молодіжних консультативно-дорадчих органів “Молодь ініціює – влада реалізує”

 
Дводенний форум проходить у Кропивницькому, його учасниками є представники молодіжних громадських організацій, ініціативних груп, молодіжних консультативно-дорадчих органів України, а також посадовці органів влади, які опікуються питаннями молодіжної політики. У роботі форуму беруть участь також представники молоді з Німеччини, Мальти, Польщі.
Як зазначила керівник обласного інформаційно-ресурсного центру Ірина Жарова, ініціаторами та організаторами Всеукраїнського форуму є Міністерство молоді та спорту України спільно з Кіровоградською обласною державною адміністрацією та депутатами Молодіжного парламенту Кіровоградщини. Партнерами заходу є Представництво Фонду Ганса Зайгеля в Україні та Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
В урочистому відкритті молодіжного форуму взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та народний депутат України Костянтин Яриніч.
Сергій Коваленко привітав учасників заходу, нагадавши, що він проходить у місті, де було засновано перший український професійний театр – театр корифеїв, і висловив сподівання, що гості Кропивницького отримають гарні враження після прогулянок старовинними вулицями, а, відвідавши театр, який носить ім’я свого засновника Марка Кропивницького, ознайомляться з його історією, побачать, з чого починалось українське театральне мистецтво.
– Ви представляєте молодь з різних куточків України та зарубіжжя, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації. – Події останніх років у нашій державі свідчать, що саме молодь є рушійною силою змін у суспільстві. Завдяки молодим людям, їх бажанню жити в європейській Україні відбулась Революція Гідності. Нині ми захищаємо державу від наміру російського агресора повернути нас у зону свого впливу, в той табір, в якому ми жили, коли був Радянський Союз.
Сергій Коваленко нагадав, що вже рік як Україна має безвізовий режим з Європейським Союзом і наші співвітчизники можуть вільно подорожувати багатьма країнами, здобуваючи нові знання, розширюючи світогляд. Інтеграція в європейське співтовариство, вміння жити в глобалізованому світі дає можливість розвиватись Україні як європейській державі. Авангардом у цій справі є молодь, якої віднедавна в Кропивницькому стало значно більше. Вже другий рік у місті працює міжнародний факультет Донецького медичного університету, де навчаються майже 800 студентів з понад сорока країн світу. Факультет розвиватиметься й надалі, кількість студентів зростатиме і дуже важливо, щоб ці роки їм запам’яталися не лише навчанням, а й участю у цікавих молодіжних заходах. Щоб коли вони, як молоді фахівці, повернуться додому, до своїх країн, в їхніх душах залишились гарні спомини про Україну, про наше місто, яке на певний час стало частинкою їх юності.
Сергій Коваленко побажав учасникам форуму плідної роботи та запевнив, що органи влади області, обласна державна адміністрація готові працювати разом з молоддю, молодіжними організаціями для подальшого розвитку суспільства.
Народний депутат України Костянтин Яриніч, привітавши учасників Всеукраїнського форуму та подякувавши молодіжним активістам за їх громадянську позицію, окремо зупинився на тривожній для України тенденції – відтоку молоді за кордон. Вона справді тривожна, в тому числі і в нашому краї. Під час недавніх відвідин медичного коледжу у Кропивницькому (а Костянтин Яриніч, як медик за фахом, часто буває в медичних закладах області) він отримав інформацію, що 50% студентів, які навчаються в коледжі, мріють поїхати за кордон.
“Це дуже поганий дзвінок і для органів влади, і для всіх нас”, – зазначив народний депутат і висловив впевненість, що на форумі теж йтиме мова про цю проблему, про те, як протистояти таким настроям і що має зробити українська влада вже сьогодні, аби виправити ситуацію. Як представник влади, як законотворець, він готовий вислухати всі слушні думки. Адже майбутнє кожної країни – це її молодь. Втрачати своє майбутнє Україна просто не має права.
На відкритті форуму виступили також начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Міністерства молоді та спорту Марія Карчевич, координатор проектів Представництва Фонду Ганса Зайгеля в Україні Олена Максімова, керівник молодіжних програм Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лілія Любомудрова та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *