У Кропивницькому проходить Форум “Українська сім’я – виклики та завдання”

 
Форум проходить в Кіровоградському обласному навчально-виховному комплексі (гімназія – інтернат – школа мистецтв). Учасники, а їх близько трьохсот, це - науковці, представники закладів освіти (директори, заступники директорів з виховної роботи), практичні психологи, соціальні педагоги, представники громадських, молодіжних, релігійних організацій із усієї Кіровоградщини.
Вітаючи учасників форуму, перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко заявив, що “підтримка сім’ї є пріоритетною і надзвичайно важливою складовою функцією держави”.
-З початку року майже 72 тисячі сімей, у тому числі прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу отримали державні допомоги на загальну суму 720 млн. гривень. Одним із важливих завдань у цій сфері є реалізація права дітей на оздоровлення та відпочинок. Цьому питанню місцева влада теж приділяє багато уваги: зараз працюють пришкільні табори, готуються до змін оздоровчі табори. Загалом, у цьому році на оздоровлення та відпочинок дітей із Кіровоградщини виділено 31 млн. грн., - повідомив перший заступник голови облдержадміністрації.
Окремо Сергій Коваленко зупинився ще на одній складові державної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей тощо: “у 2018 році отримали із державного бюджету і розподілили 23 млн. грн. на придбання соціального житла цим категоріям”.
Перший заступник голови облдержадміністрації також нагадав учасникам форму, що за ініціативи голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка реалізується обласний проект “Здоров’я наших дітей”, який включає у себе три складові: надання якісних медичних послуг дітям, забезпечення якісного харчування у загальноосвітніх закладах та розвиток спортивної інфраструктури.
Під час форуму відбудуться панельні дискусії, тренінги та майстер-класи на теми: “Українські сімейні цінності”, “Психологічні аспекти роботи з сім’ями”, “Відповідальне батьківство”, “Освітня програма для загальноосвітніх навчальних закладів “Основи сім’ї”, “Вплив громадських та релігійних організацій на сім’ю”, “Проблеми дезадаптації особистості та зміни соціальних ролей в сім’ях за тривалої відсутності батька чи матері” тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *