Сергій Кузьменко: Ми робимо багато, щоб медицина області стала якісною, потужною і технічно оснащеною

 
Сьогодні медичних працівників Кіровоградщини вітали з прийдешнім професійним святом, яке за традицією відзначається у третю неділю червня. Урочистості та святковий концерт відбулися в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. Привітання та побажання лікарям і молодшому медичному персоналу з нагоди Дня медичного працівника висловив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.
На Кіровоградщині у закладах охорони здоров’я різних рівнів працюють понад 3 тисячі лікарів та більше 9 тисяч молодших спеціалістів, які щоденно спрямовують свої зусилля на збереження життя і здоров’я жителів області. Звертаючись до них, Сергій Кузьменко зауважив, що протягом останніх років пріоритетним напрямом діяльності обласної влади було саме інвестування в галузь охорони здоров’я. “Ми робимо багато, щоб медицина області стала якісною, потужною і технічно оснащеною”, - підкреслив керівник ОДА.
Голова облдержадміністрації також звернув увагу на актуальність реформування галузі охорони здоров’я, зокрема, зазначив, що усі нововведення спрямовані на удосконалення системи надання медичних послуг: “Та радянська система, яка вже багато років працює, сьогодні не може бути ефективною, оскільки відбулося чимало змін: інша країна, інша кількість пацієнтів, інша географія їхнього проживання. Я переконаний, що і ініціатори змін, і Уряд України, і ми як місцева влада зробимо усе, щоб ця реформа була ефективною. Як результат, ми матимемо не лише якісні послуги, а й кращі умови роботи для лікарів”. Сергій Кузьменко принагідно повідомив, що на Кіровоградщині вже є перші позитивні результати реформування – Новоукраїнський Центр первинної медико-санітарної допомоги з наступного місяця перейде на нову форму фінансування і отримуватиме більше коштів з державного бюджету, що повинно позитивно вплинути на оплату праці медичних працівників. Голова облдержадміністрації побажав усіх фахівцям галузі міцного здоров’я та вдячних пацієнтів.
Разом з народним депутатом Костянтином Яринічем та головою облради Олександром Чорноіваненком Сергій Кузьменко вручив медичним працівникам грамоти і подяки.
Фахівців галузі охорони здоров’я, які працюють на Кіровоградщині, з професійним свято привітав також директор профільного департаменту ОДА Олег Рибальченко. Посадовець відзначив, що якісні зміни в закладах охорони здоров’я проводяться на всіх трьох рівнях. За його словами, на сьогодні вже є чимало здобутків і багато планів, які найближчими роками буде реалізовано. Він окремо подякував ветеранам медичної сфери і вручив їм матеріальну винагороду.
Чимало теплих побажань лікарі і медсестри почули від міського голови Кропивницького Андрія Райковича та голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Лариси Козлової. Вони також вручили медичним працівникам відзнаки. Артисти обласного академічного музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького привітали фахівців галузі святковим концертом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *