Близько 200 безробітних цьогоріч залучені до інформування населення про субсидіювання

З початку року на Кіровоградщині до громадських робіт з інформування населення про можливість отримання житлових субсидій залучено близько 200 безробітних.

Як повідомляє відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості, ці роботи проводяться у містах Кропивницький, Знам’янка, Світловодськ, а також Добровеличківському,  Кіровоградському та Новгородківському районах.

Юлія Кирилова, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості, говорить: «Служба зайнятості сприяє реалізації завдань уряду щодо надання субсидій за спрощеною процедурою. Фахівці центрів зайнятості організовують громадські роботи, у яких беруть участь зареєстровані безробітні. Під час виконання зазначених робіт безробітні інформують населення про можливість отримання житлових субсидій за спрощеною процедурою шляхом розповсюдження інформаційних матеріалів (без надання роз’яснення щодо особливостей призначення субсидії конкретній особі або виконання інших функцій щодо визначення права на отримання субсидії та її розміру), а також проводять технічну обробку та кур’єрську доставку документів».

Слід зазначити, що залучення до інформаційно-роз’яснювальної роботи безробітних осіб дає можливість працівникам управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад не відволікатися від виконання другорядних технічних робіт, а отже, сприяє якісному обслуговуванню населення щодо надання соціальних послуг тим громадянам, хто потребує державної підтримки. Крім того, у даному напрямку налагоджена тісна взаємодія базових центрів зайнятості з органами місцевого самоврядування, адже даний вид тимчасових робіт має суспільно корисну спрямованість та відповідає потребам територіальних громад.

 

Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *