Олександрівські лісівники провели екскурсію для школярів

До Олександрівського лісгоспу на екскурсію завітали вихованці  Несватківської школи,  які відпочивають у пришкільному таборі «Веселкове літо».

Змістовну екскурсію дітям провели  працівники  державної лісової охорони підприємства. Розповіли про  структуру насаджень лісгоспу, об’єкти природно- заповідного фонду,  флору та фауну місцевості.

Юні гості  милувались  видами в парку декоративних рослин,  побували в теплиці та  розсаднику  Бірківського лісництва, у  цеху переробки деревини.  Продемонстрували лісівники і систему відеонагляду за  лісовими масивами, а також техніку та пристрої на випадок гасіння лісової пожежі.

Допитливі відвідувачі наперебій засипали лісову охорону запитаннями: скільки  років треба чекати, щоб  дерева з крихітних сіянців стали такими великими?  як хворіє  ліс і хто його лікує і т. п. – і не приховували свого щирого здивування тим, скільки, виявляється, людей різних професій працюють у лісовому господарстві і як багато ці люди докладають зусиль, щоб зберігалась й примножувалась зелена окраса землі.

 

ДП «Олександрівський ЛГ»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *