З початку року спецінспекцією Кропивницького складено 725 протоколів про адміністративні правопорушення

Протягом січня-першої декади червня 2018 року спеціалізована інспекція міської ради Кропивницького склала 725 протоколів про адміністративні правопорушення. Про це повідомив заступник начальника спецінспекції Олександр Брюховецький під час апаратної наради міського голови з керівниками виконавчих органів міської ради.

За його інформацією, адміністративна комісія при виконавчому комітеті міської ради розглянула 490 протоколів, адмінкомісія при виконавчому комітеті Фортечної районної ради - 157 протоколів та Подільської районної ради - 78 протоколів. Крім того інспектори зробили 1918 попереджень, після яких недоліки з благоустрою та санітарного стану територій було усунено.

Найпоширенішими порушеннями Правил благоустрою міста стало здійснення у Кропивницькому торгівлі у невстановлених місцях без відповідних дозвільних документів, - відзначив Олександр Брюховецький. -  За ці порушення було  складено 176 протоколів. За несвоєчасне очищення від снігу та наледнів, непосипання протиожеледним матеріалом прилеглих та закріплених територій до підприємств, установ та організацій усіх форм власності  інспектори виписали 116 протоколів. 143 протоколи отримали нерадиві господарі за  неналежний санітарний стан прилеглих та закріплених територій.  92 протоколи -  за захаращення прилеглих територій, територій загального користування різними конструкціями, механізмами, будівельним сміттям та матеріалами тощо. 56 разів притягалися до відповідальності представники рекламного бізнесу за незаконне розміщення рекламної продукції та рекламних засобів на об’єктах благоустрою, неналежний санітарно-технічний стан елементів зовнішньої реклами.  Проведення земляних робіт без письмового повідомлення та несвоєчасне виконання благоустрою після проведення земляних робіт призвело до складення 48 протоколів. По фактах відсутності кришок люків на інженерних мережах міста - 21 протокол,  самочинне будівництво - 15 протоколів, несвоєчасний покіс трави та бур’янів - 13 протоколів і спалювання сміття  -6 протоколів.

Загалом, інспектори спецінспекції спільно з працівниками міської дружини провели 22 рейди з благоустрою, під час яких складено 218 протоколів, для притягнення до відповідальності.

- Як приклад, за пропозиціями спеціалізованої інспекції проведено демонтаж тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, незаконне встановлення яких документувала спецінспекція. Зокрема, 22 травня 2018 року демонтовано металевий гараж по  вул. Сергія Гришина, 15 (Озерна балка), який використовувався як пункт прийому металобрухту,- підкреслив Олександр Брюховецький. – У такому павільйоні під час рейду у жовтні 2017 року прийняли як металобрухт кришку каналізаційного люка. Демонтовані також торгівельний павільйон по вул. Архітектора Паученка, кіоск з вул. Космонавта Попова (біля 5-ї поліклініки), кіоск з просп. Університетського, два кіоски по вул. Полтавській, 2 кіоски по пров. Фортечному, кіоски по вул. Вокзальній та металеві конструкції у сквері Центральному.

За звітний період спецінспекція припинила та задокументувала правопорушення, які набули розголосу серед громадськості міста та висвітлювались в ЗМІ. Зокрема:

  • виявлено та задокументовано будівництво торгових павільйонів ПП “ЛайнБудКір” загальною площею понад 300 кв.м. по вул. Космонавта Попова (біля 5-ї поліклініки) без погодження з відповідними організаціями;
  • під час чергувань, проведених інспекторами спецінспекції по  пров. Верхньовеселому зафіксовано вивантаження та викидання сміття вантажними автомобілями у невстановленому місці (в кручу);
  • спільно з правоохоронними органами та міською дружиною проведено перевірки пунктів прийому металобрухту за адресами:  вул. Олега Паршутіна, 24-а (на даному пункті було зафіксовано нічне приймання металобрухту), вул. Вокзальна, 2, вул. Габдрахманова, 65, вул. Леваневського, 1-д, вул. Котляревського, 2, вул. Короленка, 65/2;
  • за розміщення рекламних оголошень на деревах та інших невідведених місцях на території Кропивницького на осіб, які виявились мешканцями Кривого Рогу складено протоколи та направлено їх за місцем проживання порушників;
  • за несвоєчасне вивезення твердих побутових відходів та неприбирання контейнерних майданчиків а також місць збирання сміття за безконтейнерною схемою у приватному секторі протоколювались посадові особи ТОВ “Екостайл”;
  • оперативно відреаговано в межах повноважень на факт незаконного знищення 12 дерев за допомогою спецтехніки на земельній ділянці (будівельному майданчику) по вул. Генерала Родимцева на Кущівці;
  • виявлено та задокументовано виливання біологічних нечистот асенізаційним автомобілем біля Далекосхідного кладовища;
  • задокументовано факт встановлення огорожі на тротуарній частині на розі вулиць Михайлівської та Шевченка;
  • на початку травня проведено рейд по відпрацюванню території міста та звільнено тротуари, газони, турнікети, дерева, опори та ін. від так знаної рекламної продукції у виглядів дерев’яних, картонних, пластикових, металевих табличок, штендерів, що були розміщені без дозволу, а також афіш, банерів тощо, які мали неестетичний вигляд. Незаконної реклами назбирали один вантажний автомобіль ГАЗ і два трактори Т-16;

Саме після втручання спецінспекції було організовано роботу по приведенню до належного санітарного стану території по Олександрійському шосе, біля колишнього кафе “Малібу”, де було виявлено купу одноразових пластикових стаканів та території вздовж залізничної колії по вул. Желябова, де тривалий час знаходилось несанкціоноване звалище сміття.

09 травня 2018 року інспектори спеціалізованої інспекції та патрульної поліції долучились до роботи “екопатруля”, організованого молодіжною організацією “Перспектива молоді”, під час якої серед мешканців міста, які відпочивали на Фортечних валах, проведено роз’яснювальну роботу щодо недопущення засмічення території та дотримання Правил благоустрою міста.

Значна робота проведена спецінспекцією з питання контролю за проведенням земляних робіт, виконанням благоустрою після їх завершення та встановленням кришок люків на інженерних мережах. Зокрема працівники спеціалізованої інспекції постійно виявляють факти зникнення кришок люків на інженерних мережах та передають їх до відповідних служб, які в свою чергу своєчасно реагують.

Так, з  початку року  по сьогоднішній день підприємствами, у яких знаходяться на балансі інженерні мережі, зокрема Кропивницьким водопровідно-каналізаційним господарством ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та  ПАТ “Укртелеком” встановлено близько 455 кришок люків. Як приклад,  по пров. Театральному (між казармами та педуніверситетом), тричі викрадали кришки люків, а працівники Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП “Дніпро-Кіровоград” та  КП “Теплоенергетик” їх встановлювали. Також, після складеного протоколу спеціалізованою інспекцією в найкоротші терміни було встановлено відсутню кришку люка дощової каналізації на відомчих мережах заводу “Сегмент” по вул. Ялтинській (біля онкодиспансеру).

Після втручання спеціалізованої інспекції та складання адміністративного протоколу за неякісне виконання благоустрою (асфальтування) після проведення земляних робіт ТОВ “Кадіум-Буд” по вул. В’ячеслава Чорновола, 4, асфальтобетонне покриття було відновлено повторно. Також, після складаного протоколу за фактом проведення земляних робіт без письмового повідомлення спеціалізованої інспекції на проїжджій частині по вул. Яновського, 75-77, благоустрій було виконано.

Крім зазначеного, постійно ведеться робота з підприємствами, установами, організаціями та окремими громадянами щодо своєчасного відновлення елементів благоустрою після проведення земляних робіт , як планових, так і аварійних.

За весняний - початок літнього періоду комунальними підприємствами після приписів спецінспекції відновлено благоустрій  за 69 адресами.

- За виявленими та задокументованими фактами правопорушень постійно проводимо профілактично-роз`яснювальну роботу серед населення з метою запобігання та недопущення в подальшому порушень Правил благоустрою міста, - наголосив Олександр Брюховецький. -  Вживаються оперативні заходи реагування, спрямовані на недопущення будівництва на інженерних мережах і знесення зелених насаджень. Як приклад, не допущено знесення дерев та будівництво на тепловій мережі по  вул. Волкова. Після звернення спецінспекції до міського голови було скасовано паспорти прив’язки, які передбачали будівництво торгових павільйонів в даному місці.

В подальшому, запевнив Олександр Брюховецький, спеціалізована інспекція активізуватиме свою роботу в напрямку недопущення спалювання сміття, зрізаного гілля, залишків рослинності тощо, складування на прилеглих територіях будівельних матеріалів, несанкціонованого проведення земляних робіт та розміщення рекламної продукції у невстановлених для цього місцях; своєчасного покосу трави, знищення бур’янів, об’єктів рослинного карантину, інших шкідників та виконання благоустрою, відновлення асфальтобетонного покриття після проведення земляних робіт.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *