Громадський бюджет в дії: арт-інсталяція “Umbrella Sky” стала однією з візитівок Кропивницького

 Арт-інсталяція “Umbrella Sky”, одна з найулюбленіших фотозон для кропивничан та гостей міста на Дворцовій, оновилася і отримала додатково сучасні світлові ефекти.Реконструкція парасолькової алеї у Кропивницькому стала можливою завдяки проекту «Громадський бюджет», що другий рік поспіль дозволяє мешканцям міста самостійно визначати об’єкти, куди варто вкладати кошти з міського бюджету.

Під час відкриття інсталяції на Дворцовій було велелюдно. Секрет надзвичайної активності кропивничан, які прийшли сюди цілими родинами був простим: включення оновленої ілюмінації супроводжувалося виступом улюбленого у Кропивницькому  гурту «EFIR».

Малий проект  «Продовження арт-інсталяції “Umbrella Sky”» за результатом голосування у проекті «Громадський бюджет – 2018» набрав 1458 голосів мешканців міста і посів друге місце в рейтингу. Реалізація проекту здійснювалась управлінням молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 140 000 грн. Проектом передбачалося продовження арт-інсталяції “Umbrella Sky” по вулиці Дворцовій за рахунок  встановлення додатково 15 ліній з парасольками та ілюмінацією.

Одним із перших привітав кропивничан з успішною реалізацією проекту «Громадського бюджету» привітав директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрій Паливода.

Він відзначив, що кропивничани активні у підтримці проекту «Громадський бюджет», а народна ініціатива - Алея  парасольок прикрасила історичну частину міста та стала однією з візитних карток Кропивницького.

Андрій Паливода подякував за цікаву ідею автору проекту Євгену Новосьолову і вручив йому подарунок на згадку від міської влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *