Андрій Райкович: створення ОСББ у Кропивницькому – невідворотній процес і люди мають знати і розуміти всі переваги об’єднання

Реформу управління житловим фондом у Кропивницькому необхідно довести до логічного завершення: управляючі компанії повинні запрацювати на повну силу. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 11 червня.

- Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків належить майбутнє в управлінні багатоповерхівками і створення ОСББ – це невідворотній процес, - відзначив очільник міста. – А при пасивній поведінці, теперішні ЖЕО можуть опинитися за бортом процесів. Це при тому, що вони мають усі шанси, за належної підготовки звичайно, стати керуючими компаніями нового типу.

Андрій Райкович доручив керівникам комунальних підприємств активніше вести діалог з мешканцями будинків, об’єднаних в ОСББ. Юридичне управління отримало завдання посилити просвітницьку роботу: члени об’єднань співвласників мають чітко не тільки знати  переваги створення ОСББ, але і розуміти. якими матеріальними активами вони володіють.   А  головне управління ЖКГ міський голова зобов’язав активніше виготовляти нормативно-технічну документацію на будинки.

- Це стратегічне питання, на яке я вже не раз звертав вашу увагу, - підкреслив Андрій Райкович. -  Нам треба швидше реагувати на виклики і вимоги ринку житлових послуг. Тим більше, що на поточному тижні планується нарада з представниками ОТП-банку щодо кредитування заходів з утеплення будинків. Громада ще детально не поінформована,  яким буде механізм взаємодії мешканців багатоповерхівок, коли запрацюють управляючі компанії.  Посильте діалог з керівниками ОСББ. ЖЕО повинні мати детальний паспорт кожного будинку. Як медичну картку. Тоді у вас буде точна картина і розуміння, який спектр послуг ви зможете запропонувати вже в якості управляючих компаній. Люди мають бачити, що ми на їхньому боці і робимо все можливе і неможливе.

Міський голова також попередив про серйозну конкуренцію на ринку надання послуг у сфері ЖКГ.

- Вже сьогодні до мене стоять в черзі підприємства, готові обслуговувати кропивницькі багатоповерхівки, - звернув увагу Андрій Райкович. – При чому ці компанії не зареєстровані у нашому місті, але мають великий досвід надання таких послуг в інших регіонах України, в Прибалтиці. Я вас застерігаю: не чекайте особливих сигналів, бо на цьому ринку послуг можуть з’явитись зовсім нові надавачі послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *