Зберегти «зелені легені» та не допустити пожеж у лісах Кіровоградщини закликають рятувальники під час рейдів у лісових масивах

Відпочинок на природі – улюблений багатьма кіровоградцями вид дозвілля, особливо спекотної літньої пори, у вихідні дні та під час відпусток. Проте відпочивальники не завжди дбайливо ставляться до навколишнього середовища. Для того, щоб попередити пожежі у лісових масивах, рятувальники постійно проводять профілактичну роботу серед громадян безпосередньо у місцях масового відпочинку.

9 червня фахівці районних підрозділів Управління ДСНС України  в області спільно з представниками поліції та управління лісового господарства провели спільні рейдові перевірки у лісових масивах на території Компаніївського та Олександрівського районів.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи рятувальники роздали громадянам застережні листівки та поцікавилися, що вони знають про правила безпечного відпочинку на природі. Адже елементарна необережність з вогнем у спеку може завдати серйозної шкоди та значних матеріальних збитків. Навіть найменша іскра здатна знищити значні площі лісових насаджень. У результаті - лісові масиви втрачають здатність функціонувати як екологічна система, знищуються флора і фауна. У пожежонебезпечний період - необережне поводження з вогнем, залишені без догляду багаття, випалювання сухої рослинності та сміття, кинутий недопалок чи сірник – це ті чинники, які вмить можуть призвести до катастрофи.

Учасники рейдів нагадали відпочивальникам, що для відпочинку краще обирати спеціально облаштовані рекреаційні зони та суворо дотримуватись правил розкладання багать, наголосили на тому, що по закінченню відпочинку багаття необхідно загасити і обов’язково перевірити, що воно згасло. Для гасіння можна скористатися усіма підручними засобами (вода, якщо залишилась, пісок, земля, гілки дерев з густим листям). Подорожуючи автомобілем, не слід кидати недопалки та сірники на узбіччя доріг, які межують із лісовими насадженнями. Діти повинні бути завжди під наглядом дорослих, адже дитячі пустощі з вогнем – одна із розповсюджених причини виникнення пожеж.

 Прес-служба У ДСНС в області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *