Дитяче інфекційне відділення Центральної міської лікарні у Кропивницькому перетворюється на сучасний медичний заклад

Дитяче інфекційне відділення центральної міської лікарні Кропивницького стане найсучаснішим закладом охорони здоров’я обласного центру. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час контрольної поїздки до лікарні на території Фортечних валів сьогодні, 06 червня.

Тут триває завершальна черга капітального ремонту, яка поставить остаточну крапку у створенні в Кропивницькому новітнього дитячого відділення, де проходитимуть лікування юні пацієнти з усіма видами інфекційних патологій. І міський голова, і секретар міської ради Андрій Табалов за результатами інспекції висловили задоволення темпами і якістю ремонтних робіт.

Загалом відділення розраховане на 55 дітей, а перший поверх - боксований із двадцятьма ліжками, де перебуватимуть хворі у період, коли вони створюють загрозу інфікування. Другий поверх зі звичайними палатами прийматиме хворих на ОРВІ та дітей з першого поверху, коли минає період можливого поширення інфекцій. Всі палати і бокси оформлені викладачами і учнями дитячої художньої школи. Настрій хворим діткам підніматимуть улюблені герої дитячих казок.

Планується, що об’єкт буде введений в експлуатацію до кінця вересня, до Дня міста. У міському бюджеті вже передбачено 1,5 мільйона гривень на виконання ремонтних робіт. Для повного їх завершення необхідно ще 1,030 мільйона гривень, з яких 290 тисяч буде використано на утеплення фасаду і 741 тисяча – на благоустрій території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *