Близько 200 безробітних Олександрійщини долучились до благоустрою довкілля

Гарною традицією стало проведення щороку навесні, напередодні Великодніх свят, Дня Перемоги та Зелених свят, в кожному населеному пункті Кіровоградської області, в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» проводяться весняні толоки. Адже на сьогоднішній день все гостріше постає питання поліпшення та охорони навколишнього середовища, а також відновлення екологічної свідомості та культури людей, розуміння необхідності розсудливого ставлення до користування природними ресурсами тощо.

До цієї роботи приєднався і Олександрійський міськрайонний центр зайнятості, за сприяння якого організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру за участі безробітних громадян.

Так, на територіях населених пунктів, сільських та селищних рад силами незайнятих трудовою діяльністю громадян проводилися роботи з благоустрою сільських кладовищ, вичищено території придорожніх смуг та автобусних зупинок. Також прибрано клумби, газони, обрізано кущі та дерева; упорядковано території, прилеглі до дитячих садочків, клубів та будинків культури.

Крім того, безробітні брали участь у прибиранні прибудинкових територій, дитячих ігрових майданчиків, вирубуванні чагарників, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ тощо.

Загалом з початку року до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено  198  безробітних громадян.

До акції долучилися працівники Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. Основні роботи провели на території вздовж дороги державного значення М-04 «Знам’янка - Луганськ - Ізварине» на відрізках від знаку перед в’їздом до міста Олександрії до села Веселого та на відрізку цього ж шляху перед селищем Пантаївка. Активно прибирали узбіччя та кювети від сміття та минулорічної парослі. Учасники прибирання доклали максимум зусиль, аби територія між населеними пунктами району стала чистою та впорядкованою.

Варто відзначити, що з кожним роком кількість сміття вздовж міжнародної траси зменшується, що говорить про поступове підвищення рівня екологічної культури населення і позитивні результати від виховання молоді в дусі любові та дбайливого ставлення до природи. Разом з тим, такі акції з благоустрою в районі впродовж багатьох років стали невід’ємною традицією і обов’язково проводитимуться й надалі.

Н. Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *