Дітям провели інформаційну годину «Правове регулювання праці підлітків»

Для кожної молодої людини цілком природно прагнути самостійності і незалежності. Саме тому спостерігається тенденція до зростання кількості юнаків і дівчат, які, почуваючись дорослими, намагаються реалізувати своє бажання працювати і отримувати гідну оплату праці.  Бібліотека №5 провела інформаційну годину «Правове регулювання праці підлітків».

Бібліотекарі під час бесіди «Звідки беруться гроші» розкрили позитивні і негативні сторони праці неповнолітніх. Позитиву більше; адже психологи стверджують, що пропрацювавши хоч кілька годин, молода людина  швидко набуває дорослого, виваженого ставлення до власноруч зароблених грошей. Cлід зауважити, що незнання своїх прав, надто важкі умови праці, несправедливе ставлення роботодавців дуже травмують незрілу особистість і можуть зламати подальше життя. Саме тому варто і дорослим і молоді цікавитись правовим регулюванням праці. Цій самій темі був присвячений відеофільм «Праця підлітків», який всі з цікавістю переглянули. Завершилась інформаційна година обговоренням, коли всі могли висловитись, розповісти випадки з життя, порадитись щодо деяких деталей свого майбутнього працевлаштування.

Виставка – знайомство «Лабіринти професій» та огляд літератури з неї познайомили присутніх з правовими нормами, що регламентують працю неповнолітніх; з переліком професій, які відкривають гарні можливості для некваліфікованого працівника – початківця.

Детальніша інформація про захід  на сайті нашої бібліотеки:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *