На Кіровоградщині вдвічі збільшилася кількість мільйонерів

За результатами кампанії декларування доходів, отриманих у 2017 році, понад один мільйон гривень вдалося заробити 47 жителям нашої області. У минулому році мільйонерів було 22. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова під час інтерв’ю телеканалу «ТТV». Посадовець зазначила, що сукупно мільйонери задекларували 321 млн гривень доходів, основними з яких були інвестиційний прибуток, іноземні доходи, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, інші доходи.

Загалом, за результатами цьогорічної деклараційної кампанії мешканці регіону подали майже 31 тисячу декларацій, що на 791 більше аналогічного періоду минулого року.

Загальна сума задекларованого платниками податків доходу склала 820 мільйонів гривень. Це на 56 відсотків, або на 295,5 мільйонів  гривень більше відповідного періоду минулого року. Сплаті підлягає 45,6 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 5,3 мільйони гривень військового збору.

Тетяна Гавренкова закликала осіб, які не встигли подати декларації до 1 травня, звернутися до територіальних органів фіскальної служби і виконати свій обов’язок. Це допоможе уникнути штрафних санкцій, які застосовуються при визначені податкового зобов’язання контролюючим органом.

Одночасно, право на податкову знижку задекларувала 431 особа, що на 23 відсотки більше, ніж у минулому році. Поверненню підлягає 136,9 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 26,3 мільйони гривень, або на 24 відсотки більше ніж торік.

Посадовець нагадала, що платники, які мають право на податкову знижку,  можуть подати декларацію за 2017 рік до 31 грудня поточного року.

 

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *