Обережно, кліщі інфіковані бореліями

 Фахівцями обласного лабораторного центру 21-22 травня 2018 р. було проведено обстеження території Дендропарку на виявлення кліщів та їх дослідження.
Всього зібрано 68 екземплярів кліщів, з яких 9 екз. – інфіковані бореліями – збудниками хвороби Лайма: 3 екз. зі сторони входу з Критого ринку та  6 екз.-  вхід зі сторони вул. Волкова.

Враховуючи активізацію кліщів в природі, початок епідсезону із захворюваності на Лайм-бореліоз та з метою попередження ризику захворювання мешканців та відвідувачів міста даною особливо небезпечною інфекцією рекомендуємо:

– підприємствам, установам, організаціям, громадянам утримувати земельні ділянки та території відповідно до вимог санітарних норм, здійснювати заходи спрямовані на запобігання інфекційним захворюванням та забрудненню навколишнього середовища;

– своєчасно проводити як хімічну акарицидну, так і механічну обробку територій;

– своєчасне скошувати високу траву та рослинність в парках та місцях відпочинку;

– розчищення пішохідних доріжок від зайвої рослинності;

-встановлення в місцях відпочинку попереджувальних табличок «Обережно, кліщі!»;

– своєчасно організовувати збір і вивіз сміття та харчових відходів з метою попередження розмноження мишовидних гризунів;

– проведення профілактичних дератизаційних заходів проти гризунів, так як гризуни сприяють розвитку кліщів та відповідних інфекційних захворювань серед людей.

Після проведення протикліщових заходів на територіях, де були виявлені кліщів зі збудниками Лайм – бореліозу, рекомендуємо проводити повторні обстеження на наявність інфікованих кліщів.

Джерело

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *