Жертв політичних репресій у Кропивницькому вшанували покладанням квітів та хвилиною мовчання

Сьогодні, 20 травня, у Кропивницькому відбувся мітинг з нагоди Дня жертв політичних репресій, у якому взяли участь керівництво міста та області, духовенство, активісти громадських організацій, політичних партій та містяни.

Кожного року в третю неділю травня в Україні вшановують усіх репресованих, що стали жертвами нещадної радянської системи. Близько сотні кропивничан з квітами та державними прапорами прийшли до пам’ятного знаку “Борцям за волю України – жертвам політичних репресій”, щоб віддати шану невинно закатованим тоталітарною системою.

- В цей день ми повинні згадати тих, хто в роки тоталітарного режиму не побоявся підняти свій голос протесту на захист прав і свобод громадян, згадати жертв політичних репресій, хто загинув у в’язницях, казематах, - зазначила під час виступу голова Кропивницького міського Товариства політичних в’язнів та репресованих Надія Тихонович. - Від імені усіх членів нашої організації хочу висловити подяку міській владі за підтримку нашого Товариства та благоустрій території навколо пам’ятника жертвам політичних репресій. Особлива подяка міському голові Андрію Райковичу, який перераховує частину своє заробітної плати трьом членам нашої організації.

Під час мітингу жертв політичних репресій присутні вшанували покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *