На Кіровоградщині під час нерестової заборони реалізація свіжої риби під контролем

З метою посилення контролю за реалізацією свіжої риби та інших водних біоресурсів на агропродовольчих ринках під час дії нерестової заборони, районними (міськими) управліннями (відділами) Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснено 65 перевірок в складі рейдових груп на 39 агропродовольчих ринках області, де діють 35 лабораторій Держпродспоживслужби.

Під час проведення перевірок агропродовольчих ринків в м. Долинській (Долинське РСТ) та смт Побузькому Голованівського району (КП ″Муніципальний ринок″) спеціалістами районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області були виявлені факти реалізації живої риби без попереднього проведення ветеринарно-санітарної експертизи. Чотири особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках проведено 541 експертизу свіжої риби. За результатами лабораторних досліджень виявлено 2 факти невідповідності.

Також спільно з представниками адміністрацій ринків, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та рибінспекції були проведені рейдові перевірки прилеглих до ринків територій на наявність несанкціонованої торгівлі (стихійної торгівлі) харчовими продуктами, а саме рибою свіжою та іншими водними біоресурсами.

Питання реалізації живої риби та інших водних біоресурсів на ринках та прилеглих до них територій залишаються на постійному контролі в управлінні безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *