З амброзією полинолистою боротьба починається в травні

У мешканців нашої області побутує думка, що час боротьби з амброзією полинолистою – липень-серпень, перед початком її цвітіння, а спосіб – скошування. Насправді це не зовсім так.

Зазвичай у травні масово з’являються бур’яни, в тому числі амброзія полинолиста. Наразі вона невеликого розміру, тому вирвати цей бур’ян з корінням зовсім нескладно. Чим менша рослина, тим легше це робити. Знищивши таким чином амброзію полинолисту, ви вбережете себе і оточуючих від її дії, адже цей шкідник посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів, а її пилок є найагресивнішим алергеном.

Зрозуміло, що цей метод боротьби можна застосувати лише на дачах та городах, почасти - на прибудинкових територіях. Працівники ж сільгосппідприємств для боротьби з цим карантинним бур’яном на полях використовують гербіциди (хімічний метод). У фазі до двох – чотирьох справжніх листочків цей метод ефективний нині, в травні. Вдаватися до цього методу з метою знищення бур’яну доречно також у промислових зонах, на узбіччях доріг.

На думку науковців, сьогодні повністю ліквідувати вогнища амброзії полинолистої неможливо через різноманітні властивості виду, тому правильним рішенням в даній ситуації буде постійний контроль чисельності цього карантинного бур’яну.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *