На дорозі Полтава-Олександрія розпочали влаштування асфальтобетону

Близько 8-ми кілометрів дороги державного значення М-22 Полтава Олександрія в межах Олександрійського району цьогоріч відремонтують поточним середнім ремонтом. ТОВ «Ростдорстрой» вже провели влаштування дренажної системи ділянки, що підлягає ремонту, відфрезерували покриття та розпочали вкладати вирівнюючий шар крупнозернистого щільного гарячого асфальтобетону, середньою товщиною 10 см.

Загалом проектом передбачено влаштування 29,7 тисяч асфальтобетону, з яких 9,3 тисяч тон – ЩМА товщиною 5 см. Укріплення узбіч потребує близько 5 тисяч тонн щебеневої суміші, відповідність нормам якої, як і асфальту, перевіряє лабораторія Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. Влаштування верхнього шару зі ЩМА-20 підвищує рівень безпеки руху – зчеплення колеса автомобіля та дороги покращується до 45% навіть коли покриття мокре. До того ж, конструкція дорожнього одягу зменшує утворення шуму і пилу від зношення покриття.

- Підрядники обіцяють впоратися до середини липня, якщо не буде затримок з поставками матеріалів та оплатою робіт, - зазначає радник начальника Служби Володимир Микитюк. - Всі етапи Служба контролює, перевіряє і у разі виявлення недоліків буде вимагати їх усунення за рахунок підрядника, що їх допустив. Та сподіваємося, обійдеться без таких моментів, оскільки репутація у компанії хороша, показники теж – вони минулого року вже працювали на наших дорогах.

Нагадаємо, що ремонт триває на відрізку км 155+000 – 163+710. На вказаній ділянці облаштують карман заїзду та плавні з’їзди на початку і вкінці відремонтованої ділянки, встановлять дорожні знаки та нанесуть дорожню розмітку. Орієнтовна кошторисна вартість проекту складає майже 76,3 мільйони гривень. Фінансування робіт передбачено з державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *