На Кіровоградщині представникам органів місцевого самоврядування презентували проект «Я МАЮ ПРАВО!»

Керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул презентував представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Обговорення важливості надання безоплатної правової допомоги громадянам відбулося сьогодні, 3 травня, під час проведення координаційної зустрічі.

«У зв’язку з реорганізацією в 2016 році були ліквідовані районні управління юстиції та реєстраційні служби. Натомість продовжився розвиток найбільшого соціального проекту уряду, який полягав у наданні безоплатної вторинної правової допомоги населенню, який триває і досі. Паралельно цього року почалась реалізація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», основна мета якого спрямовується на підвищення правової культури населення. У рамках проекту на Кіровоградщині діють мобільні точки доступу до правової допомоги у відділених населених пунктах і сільській місцевості. Також нещодавно відновилася робота інформаційних наметів, завдяки яким оперативну консультацію можуть отримати без зайвої витрати часу пересічні громадяни», – відзначив Вадим Гуцул.

Окрім цього, начальник обласної юстиції наголосив про пріоритетні напрями роботи органів державної виконавчої служби, які наразі активно працюють в напрямі ліквідації заборгованостей зі сплати аліментів і зарплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *