Завершено досудове розслідування за обвинувачення працівника поліції у ДТП

Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт відносно працівника поліції, який скоїв на пішохідному переході наїзд на дівчинку.

Дорожньо-транспортна пригода сталася у вересні минулого року в обласному центрі. Працівник поліції – водій взводу реагування батальйону Управління поліції охорони в Кіровоградській області, перебуваючи поза службою на своєму власному автомобілі Geele порушив правила дорожнього руху та скоїв наїзд на 13-річну дівчинку, яка переходила дорогу по регульованому пішохідному переході на зелене світло світлофора.
У результаті наїзду неповнолітня дівчина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.
Наразі розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно поліцейського направлено до суду для розгляду по суті.
Довідково:
Поліцейський обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України ( Порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті передбачає покарання у виді штрафа до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *