У Новомиргороді старшокласники знайомились з професією фотографа

Вперше для учнів старших класів Новомиргородських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 2 та №3 фахівцями районного центру зайнятості було презентовано професію фотографа. До участі у даному заході запрошений професійний фотограф Людмила Лен.

На початку заходу, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородського районного центру зайнятості Вікторія Удовіцька поінформувала присутніх про те, які послуги служба зайнятості надає молоді, які професії є актуальними на ринку праці, розповіла про складові формули вдалого професійного вибору тощо.

Розпочинаючи презентацію професії фотографа фахівці продемонстрували школярам професійні фотографії та запропонували в ігровій формі обговорити побачене.

«Усі ми знаємо, що фотограф – це людина, яка створює фотографії за допомогою фотоапарата. Але чи всі знають повною мірою, що він робить, як працює, чи є якісь спеціалізації в цій професії? І взагалі, чи кожен може стати фотографом?», – поставила присутнім риторичні питання В. Удовіцька.

До активного обговорення запропонованих питань долучився професійний фотограф Л.Лен, яка детально розповіла про історію виникнення та розвитку професії, зміст праці фотографа, вимоги до людини, «плюси» та «мінуси» фаху та інші цікаві подробиці.

Дітей дуже здивувало в розповіді те, який широкий вибір варіантів працевлаштування людини цього фаху: Л. Лен розвіяла міф старшокласників про те, що фотограф – це людина, яка сидить в фотостудії і фотографує тільки людей. Школярі дізнались про те, що фотографи необхідні у журналах, газетах, в Інтернет-виданнях: на них чекає репортерська робота, відвідування різних заходів, зйомки подій. Фотографи затребувані і у фірмах, що спеціалізуються на організації корпоративних і приватних вечірок, днів народжень, банкетів та ін.

«Неймовірна атмосфера та краса, яку фотограф передає через призму об’єктива, дає змогу кожному на мить «потрапити» до наймальовничіших куточків світу. Це дуже цікаво та корисно», – зазначила Л. Лен.

Наприкінці заходу  майстер продемонструвала своє професійне обладнання – фотокамеру та фотоапарат і зробила світлини «на пам’ять» з учасниками зустрічі.

«Як бачите, стати фотографом не легко, та наполегливість і працелюбність приносять потрібний результат. Спробуйте й ви, можливо фотографія стане не просто вашою мрією, а й улюбленою справою і у вас все вийде», – на завершення заходу сказала В.Удовіцька.

 

 

В. Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородського районного центру зайнятості

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *