Сергій Кузьменко: Будемо продовжувати роботу з оновлення обласної лікарні

 Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побував у обласній лікарні. Керівник ОДА оглянув нещодавно відремонтований і укомплектований сучасним обладнанням рентген-кабінет та відвідав кілька відділень, де минулого року частково зроблено ремонт. Основна мета поїздки – з’ясувати, які роботи ще потрібно виконати для повного оновлення головного лікувального закладу області.
На ремонт та оснащення рентген-кабінету відділення променевої діагностики витрачено близько 7 мільйонів гривень. Це кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій. Головний лікар Лариса Андреєва та лікарі-рентгенологи продемонстрували голові облдержадміністрації умови, які створено для медпрацівників і пацієнтів, та роботу нового обладнання кабінету, зокрема, сучасного рентген-діагностичного комплексу на три робочих місця, дозвіл на експлуатацію якого обласна лікарня отримала минулого тижня. На сьогодні за допомогою цього комплексу, який дозволяє проводити високоточну діагностику патологій із застосуванням контрастної речовини, вже обстежено близько 20 пацієнтів з області.
Голова облдержадміністрації, вислухавши та врахувавши побажання лікарів рентгенологів, констатував, що нині з 8 рентген-діагностичних комплексів лікарні, лише 2 нові, тому питання технічного переоснащення закладу залишається актуальним.
Сергій Кузьменко також оглянув ургентну операційну обласної лікарні, приміщення якої потребує капітального ремонту. Зазначена операційна працює цілодобово і без вихідних, надаючи допомогу пацієнтам з важкими травмами та політравмами. Окрім чималого об’єму ремонтних робіт, потрібно виконати і технічне переоснащення – придбати нові операційні столи, спеціальні апарати та лампи освітлення. Керівник ОДА повідомив, що за його дорученням вже розпочато розробку проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт ургентної операційної.
Голова облдержадміністрації також побував у корпусах лікарні, де розміщено гематологічне відділення, гнійну терапія. Минулого року у цих приміщеннях вже виконано базові роботи - замінено систему опалення, реалізовано енергозберігаючі заходи, проте ці два відділення, а також проктологічне потребують продовження будівельних робіт.
Загалом протягом 2017-2018 років на капітальний ремонт систем опалення та водопровідно-каналізаційних мереж у корпусах №4, №5 та №6 обласної лікарні освоєно 12,5 млн.грн. із передбачених 14,4 млн.грн з обласного бюджету. За ці кошти підрядною організацією було замінено систему опалення корпусів та встановлено нові біметалеві радіатори замість старих чавунних, оновлено систему водопостачання, переплановано приміщення санвузлів і встановлено нову сантехніку, замінено каналізаційні мережі. Підрядниками також проведено роботи із оновлення зовнішніх віконних та дверних блоків (з урахуванням вимог енергозбереження) – було встановлено близько 400 нових вікон.
Голова облдержадміністрації підкреслив: “Ми будемо продовжувати роботу з осучаснення обласної лікарні. Протягом кількох останніх років зроблено дуже багато. Сьогодні я ознайомився з тим, що виконано і з’ясував, що ще потрібно зробити. Уже дав доручення управлінню капітального будівництва, щоб цього року виготовили проектно-кошторисну документацію на виконання будівельних робіт у чотирьох відділеннях лікарні. Після виготовлення документації, визначимося з фінансуванням, залучимо кошти з різних джерел. За попередньою оцінкою, вартість робіт складе десятки мільйонів гривень”. Стосовно термінів виконання робіт Сергій Кузьменко зазначив, що цього року буде розроблено ПКД і розпочато ремонт, а у 2019 році заплановано отримати фінансування і виконати основний обсяг робіт.
Принагідно голова облдержадміністрації повідомив, що цього року за кошти державного та обласного бюджетів (усього близько 25 мільйонів гривень) буде придбано для Кропивницького та Олександрійськго госпітальних округів два сучасних мобільних ангіографи. На одному обстежуватимуть пацієнтів в кардіологічному диспансері, а інший працюватиме в Олександрійській міській лікарні №1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *