У центрі уваги влади операція “Нерест”

З першого квітня в Україні, у зв’язку із початком нересту, вступила в силу щорічна заборона на вилов риби. Хід операції “Нерест”, що триватиме на території області до 10 червня, проаналізували в обласній державній адміністрації під час наради з протидії незаконному вилову риби.

У нараді взяли участь представники СБУ, Національної поліції, Державної екологічної інспекції в області, Держпроспоживслужби в області, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, Світловодської, Онуфріївської, Гайворонської райдержадміністрацій, Світловодського міськвиконкому, керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, який головував на нараді, відзначив, що весняно-літній нерестовий період у розпалі, однак необхідно підвести попередні підсумки роботи щодо виконання плану спільних дій з подальшої протидії незаконному вилову риби на найближчий період, скоординувавши роботу всіх відповідних служб і структур.
У період нерестової заборони на виловлювання риби в 2018 році компетентними органами виявлено низку правопорушень, переважно на території Світловодського, Онуфріївського та Гайворонського районів. У браконьєрів вилучено незаконно виловлену рибу та знаряддя вилову (сітки, ятери, човни), складено відповідні протоколи та відкрито кримінальні провадження.
Під час наради було виявлено і певні проблеми, які виникають під час координації дій відповідних служб.
Вже за два тижні усі служби і компетентні підрозділи знову звітуватимуть про проведену роботу під час чергової наради із протидії незаконному вилову риби в акваторії водойм Кіровоградщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *