У міській раді Кропивницького шукали шляхи вирішення проблеми нетактовної поведінки водіїв стосовно пільговиків

У міській раді Кропивницького за ініціативи начальника управління розвитку транспорту і зв’язку Олександра Вергуна відбулась зустріч представників громадської організації “Бойове братерство” з керівниками підприємств-перевізників. У зустрічі також взяли участь представники громадської ради, волонтери та мати загиблого у зоні АТО героя.

Під час зустрічі її учасники намагались віднайти шляхи вирішення проблеми, яка постала дуже гостро останнім часом — це нетактовна поведінка водіїв маршрутних таксі стосовно пільгових категорій населення, особливо це стосується учасників бойових дій та батьків загиблих в АТО військовослужбовців. Зокрема, присутні згадали випадок із матір’ю загиблого героя Ігіта Гаспаряна, над якою невдало пожартував водій маршрутки.

- Випадок, що стався з матір’ю героя - кричущий, тому ми і зібралися всі разом, щоб обговорити поведінку та ставлення водіїв маршрутних таксі до пільговиків, - зазначив Олександр Вергун. - Сьогодні ми маємо знайти шляхи вирішення проблеми, щоб у майбутньому уникнути подібних ситуацій.

У свою чергу керівники підприємств-перевізників повідомили, що після інциденту з матір’ю загиблого героя з усіма водіями було проведено відповідні бесіди. Але, незважаючи на регулярне проведення виховної роботи та роз’яснень, випадки нетактовного ставлення до учасників бойових дій та членів їх сімей трапляються.

Представниця Кіровоградського обласного військового комісаріату Ярослава Францішкевич наголосила на тому, що члени сімей загиблих військовослужбовців — це дуже вразлива категорія, які потребують уваги та чемного ставлення. А представниця громадської ради додала, що якби рідних полеглих внесли у список пільговиків, а водій у посвідченні чітко бачив, що це мати полеглого учасника АТО, то і ставлення було б ввічливіше. Тим більше, що в обласному центрі таких сімей не більше ста.

Під час зустрічі представник ГО «Бойове братство» Олег Кокуленко наголосив на тому, що більшість учасників АТО не користується своїм посвідченням для безкоштовного проїзду. Лише складне матеріальне становище може змусити скористатись законною пільгою на проїзд. Активіст наполягав на тому, що у маршрутних таксі замість комерційної реклами має бути розміщена патріотична, а також обов’язковий перелік усіх пільгових категорій. Також Олег Кокуленко зауважив, що введення монетизації могло б докорінним образом змінити ситуацію на краще.

Зустріч завершилась домовленістю між представниками ветеранських організацій та керівників підприємств-перевізників про створення комунікативної групи. Також присутні обговорили перспективу створення єдиного проїзного квитка для членів сімей загиблих учасників АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *